Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO Kisokos

Kérdése van a ház körüli és házon belüli vízelvezetéssel kapcsolatban? Eddig nem tudta, hogy kihez forduljon tanácsért? Az ACO Kisokosban hasznos tanácsokat és javaslatokat osztunk meg Önnel. Annak érdekében, hogy könnyebben kiigazodjon termékeink között, felhasználási terület szerint csoportosítottuk ötleteinket. Amennyiben még így sem kapott választ az Önt érdeklő témakörben, írjon nekünk üzenetet a kapcsolatfelvételi mező kitöltésével.

Kellemes olvasást és inspirálódást kívánunk!

Mennyivel nyújt többet egy drágább zuhanyfolyóka?

Vajon milyen minőségi és műszaki különbségek okozzák a zuhanyfolyókák árai közötti különbséget? Műszaki tartalom tekintetében milyen részletekre érdemes odafigyelni?

Elolvasom

Fürdés vagy zuhanyzás?

Vajon melyik módszer a hatékonyabb? És melyik módszer az egészségesebb? Egy gyors zuhanyzás tesz jobbat vagy a forró fürdők jelentik az igazán hatékony tisztálkodási módszert?

Elolvasom

Fürdőszobai kérdezz-felelek

Mit jelent a csempeperem? Miért jobb a rozsdamentes acélból készült zuhanyfolyóka a műanyagnál? Mik azok a szivárgónyílások? Írásunkban a fürdőszobai vízelvezetéshez kapcsolódó fogalmakat tisztázzuk.

Elolvasom

Hogyan tisztítsuk a zuhanyfolyókát?

Ismét egy első ránézésre egyszerűnek tűnő kérdést járunk körbe: a zuhanyfolyóka tisztítása. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen tisztítószerrel, milyen időközönként takarítjuk azt.

Elolvasom

Hogyan alakítsuk ki a lejtést a fürdőszobában?

Épített zuhanyzónál kardinális kérdés a lejtés kialakítása, hiszen így biztosíthatjuk a víz elfolyását. Az ACO ShowerStep elegáns megoldást kínál erre a problémára.

Elolvasom

Hova építsük be a zuhanyfolyókát?

Több lehetőség is kínálkozik a zuhanyfolyóka beépítésére, de vajon melyik a legjobb és leghatékonyabb megoldás?

Elolvasom

Miért érdemes drágább zuhanyfolyókát választani?

Egyre nagyobb választék található zuhanyfolyókákból a szaküzletekben. A választék mellett az árak is széles skálán mozognak. De vajon mi okozza az egyes termékek között olykor jelentős árkülönbséget? Megéri a drágább terméket választani?

Elolvasom

Megújult az ACO Comfort zuhanyfolyóka

Hidroformázással készült összefolyó alsórész, egyszerűbben eltávolítható bűzzár és szintezési lehetőség. Ezek a megújult ACO Comfort zuhanyfolyóka legfontosabb jellemzői.

Elolvasom

Zuhanyfolyóka vagy padlóösszefolyó? A nagy kérdés!

Mi a különbség a két megoldás között? Mikor válasszuk az egyiket és mikor a másikat?

Elolvasom

Épített zuhany vagy zuhanykabin?

Milyen esetekben érdemes az épített zuhanyt választani és mikor jobb megoldás a zuhanykabin?

Elolvasom

Hogyan tartsuk szárazon a fürdőszoba padlóját?

Habár a szabadon álló zuhanyzó nagyon látványos, a fürdőszoba szárazon tartása és takarítása szempontjából mégsem előnyös. Tanácsainkkal megelőzhetők a víztócsák kialakulása.

Elolvasom

Hogyan óvjuk meg házunkat a betörőktől?

A legtöbb ember egyik legnagyobb rémálma, hogy távollétében illetéktelen személyek hatolnak be az otthonába és elviszik az értéktárgyait. A betörések ellen számos módon védekezhetünk. Most bemutatjuk az ACO megoldási javaslatát.

Elolvasom

Hogyan szellőztessük a pincét télen?

Különösen télen fordul elő, hogy a szellőztetéseket igencsak rövidre fogjuk. Ennek oka meglehetősen prózai: nem szeretnénk kicserélni a szoba kellemesen meleg levegőjét a kinti csípős hideg levegőre.

Elolvasom

Minden, amit a beépített lábtörlőkről tudni érdemes

A beépített lábtörlők mindamellett, hogy megfelelően távolítják el a szennyeződéseket, a bejáratot is elegánssá teszik. Nézzük meg mitől különlegesek!

Elolvasom

Hogyan szellőztessük a pincét nyáron?

Miért fontos a pince szellőztetése nyáron? Hogyan előzhető meg a penészedés? Listába rendeztük a legfontosabb gondolatokat.

Elolvasom

Hogyan tervezzük meg az előszobát?

Milyen dolgokat érdemes végig gondolni az előszoba megtervezése során? Listánkkal segítünk, hogy semmilyen fontos dolog ne maradjon ki.

Elolvasom

Hogyan juttassunk természetes fényt a pincébe?

Napjainkban már könnyedén megvalósítható a föld alatti helyiségek természetes fényhez juttatása. Az ACO Markant Therm pincebevilágító aknája ezt a feladatot látja el.

Elolvasom

Az angolakna elegéns lefedése

Angolaknával láttuk el a pincénket, mert így érhető el, hogy megfelelő fény jusson be a lenti térbe. De vajon mivel érdemes lefedni az aknát olyan módon, hogy az ne vegye el a fényt, ugyanakkor a felszínen is esztétikus legyen a megjelenése?

Elolvasom

Hogyan tervezzük meg a ház bejáratát?

Mire érdemes időt fordítanunk a ház bejájatának tervezése során? Milyen tényezőket érdemes fontolóra venni?

Elolvasom

Hogyan hasznosítsuk alternatív módon a pincét?

Több helyre van szükség a házban? Semmi gond, alakítsuk át a pincét. Inspiráló fényképeinkkel ötleteket adunk.

Elolvasom

Miért fontos a tudatos kerttervezés?

Melyek azok a dolgok, amelyeket érdemes végiggondolni, ha kerttervezésbe kezdünk? Léteznek olyan elemek, amelyek a kert méretétől, az eltervezett funkcióktól, a telepíteni kívánt növényektől függetlenek és nagyjából állandóként jelentkeznek minden kert esetében? Cikkünkben megválaszoljuk ezeket a kérdéseket.

Elolvasom

Igaz vagy hamis? Négy kijelentés a vízelvezetésről

Szükséges foglalkoznunk a teraszok vízelvezetésével? Mi legyen a kertünkben összegyűlt csapadékvízzel? Számos kérdés felmerül és számos (tév)hit él az emberek fejében. Négy állításnak jártunk utána és adtunk rájuk magyarázatot.

Elolvasom

Extrém időjárási események

Mindenki jól ismeri a heves esőzéseket, amelyekkel az elmúlt években egyre többször találkozhatunk. Ezek az intenzív esőzések az éghajlatváltozás eredményei és a meteorológusok még extrémebb időjárási jelenségekre számítanak a következő években. De vajon mi váltja ki az ilyen típusú esőt és hogyan tudunk hozzá alkalmazkodni?

Elolvasom

Milyen trendek várhatók 2021 folyamán a kertekben?

Vajon milyen trendek mutatkoztak meg tavaly és milyen trendek várhatók ebben az évben a kerttervezésben? Mire érdemes odafigyelni kertünkben?

Elolvasom

Folyóka kérdezz-felelek

Számos olyan fogalommal találkozhatunk a kültéri vízelvezető rendszer tervezése és építése során, amelyet korábban nem ismertünk. Cikkünkben most ezeket tisztázzuk.

Elolvasom

Mit mutatnak meg a terhelési osztályok?

Vízelvezető folyókák és rácsok választása során nem szabad figyelmen kívül hagyni a terhelési osztályokat, hiszen ezek mutatják meg a rendszer teherbíró képességét. De vajon mi a pontos jelentése a betűknek és számoknak?

Elolvasom

Hogyan előzzük meg házunk külső falának átnedvesedését?

Az építkezők és új háztulajdonok rémálmai között minden bizonnyal szerepel az a helyzet, amikor észreveszik, hogy a házuk elkezdett vizesedni. A megfelelően kialakított védelemmel ez a probléma megelőzhető.

Elolvasom

Mi szükséges a terasz hatékony vízelvezetéséhez?

Terasz építését tervezzük? Feltétlenül gondoskodjunk vízelvezető folyókákról. Ezek biztosítják az esővíz hatékony elvezetését, illetve a terasz tisztítása során használt felmosóvizet is elnyelik.

Elolvasom

Mire jó a kavicsstabilizáló?

Mindenki ismeri a kavicsággyal fedett területek problémáját: a kavics elmozdul, a terület rendezetlenné válik. Erre kínál megoldást a kavicsstabilizáló.

Elolvasom

Hogyan oldjuk meg láthatatlan módon a terasz vízelvezetését?

A terasz vízelvezetési módszerének kiválasztása során erőteljesebben megjelenik az esztétika, mint bármely más terület esetén. Vajon létezik olyan megoldás, amely láthatatlan marad, ugyanakkor hatékonyságában és tartósságában is megfelel a kívánalmaknak?

Elolvasom

Mire figyeljünk az úszómedence körüli terület vízelvezetésének kiépítése során?

Csakúgy, mint a kert többi részében, a medence körül is fontos gondoskodni a vízelvezetési rendszerről. Hiszen amikor kijövünk a vízből, vagy önfeledten labdázunk odabent, biztos, hogy a medence környéke vizes lesz. Ha el akarjuk kerülni a tócsákat, bizony meg kell tervezni a vízelvezetést is.

Elolvasom

Dizájnrácsok, avagy a kültéri folyókák díszei

Elkészült a kültéri vízelvezető rendszerünk, már csak a rácsot kell rátennünk. De vajon mikor melyik rácsot válasszuk? Ez esztétikán kívül van valami egyéb dolog is a különböző mintázatok között, ami fontos lehet a választásnál? Persze, hogy van. Meg is nézzük részletesen ezeket.

Elolvasom

Hogyan teremtsünk japán hangulatú kertet?

Mindig csodáltuk a tradicionális japánkertek hangulatát és nyugalmát? Otthon is könnyen megvalósíthatjuk mindezt odafigyeléssel és tudatos tervezéssel.

Elolvasom

Hogyan alakítsuk ki vízelvezető folyókánkhoz a megfelelő lejtést?

Hogyan érdemes kialakítani a kültéri vízelvezető folyókát, ha sík területről van szó? És mi a helyzet terepeséssel rendelkező területen? Megmutatjuk a lehetőségeket.

Elolvasom

Miért válasszunk öntöttvas rácsot?

Amikor elkezdjük megtervezni a házunk körüli vízelvezetés kialakítását, akkor döbbenünk rá, hogy nagyon sok lehetőség közül választhatunk. Kérdésként merül fel, hogy milyen típusú folyókát válasszunk? Milyen terhelhetőségű lesz az ideális megoldás számunkra? Milyen ráccsal fedjük le?

Elolvasom

ACO gyeprács, a stabil zöldfelület megteremtője

Mit tehetünk akkor, ha valamilyen okból kifolyólag nem burkolhatunk le egy adott felületet, mégis stabil, egyenletes felszínt szeretnénk kialakítani? Vagy esetleg zöldterületre vágyunk, ám biztosítani kell a helyet a gépkocsiforgalomnak?

Elolvasom

Hogyan tisztítsuk az ACO vízelvezető folyókát?

Ahhoz, hogy kültéri ACO vízelvezető folyókánk megbízhatóan működjön, érdemes évente legalább egyszer kitakarítani. Nézzük meg a tisztítás lépéseit!

Elolvasom

Milyen kerti bútort válasszunk?

Hogyan érdemes kerti bútort választani? Milyen pontok mentén gondoljuk végig a kert, terasz vagy erkély berendezését?

Elolvasom