Ipari és logisztikai területek

Megoldások ipari és logisztikai területek részére

Ön jelenleg egy logisztikai létesítmény tervezésén vagy megvalósításán dolgozik?

Az ACO-nál szakértők állnak rendelkezésre, hogy segítséget nyújtsunk ipari és logisztikai területek víztelenítésében és csapadékvíz gazdálkodásában. Az ACO kiemelt hangsúllyal koncentrál a felszíni vizek gazdálkodására. Ezen felületekről nem egyszerűen csak össze kell gyűjteni a csapadékvizet (collect), hanem az esetleges szennyeződésektől meg is kell tisztítani (clean). Az ily módon megtisztított csapadékvizet a környezettudatosság jegyében a helyszínen tározni (hold) illetve lehetőség szerint szikkasztásos módszerrel vissza is kell juttatni a talajba (release).

Területi képviselőink szívesen segítséget nyújtanak Önnek tanácsadással, kivitelezés támogatással. méretezéssel és termékoptimalizációval kapcsolatban.

Tervezési alapfeltételek:
Logisztikai és ipari területek esetében a dinamikus, kiemelkedően nagy terhelés elviselésére kell különös figyelmet fordítani a vízelvezető rendszerek kiválasztásakor. A terhelési osztály meghatározásakor figyelembe kell venni a terhelés gyakoriságát, az áthaladó járművek sebességét és irányát is. Dinamikus terhelés esetében a Monoblock illetve a Qmax típusú folyókacsaládok garantálják a tökéletes és hosszútávú műszaki megoldást.

Ezen területek esetében a víztelenítendő felület nagysága is jelentősen nagyobb szokott lenni mint más alkalmazások esetében. Az értékteremtő mérnöki munka nagy felületek esetében a Qmax tározócsöves vízelvezető rendszer alkalmazásában rejlik. A Qmax rendszer alkalmazása esetében a folyóka a felszíni víz összegyűjtése mellet alkalmas a vízelvezető gépészeti cső vezeték kiváltására is.

AZ összegyűjtött csapadékvíz hordalékkal és ásványolajjal is szennyezett lehet. Az Európai Szabványok (MSZ EN 858 harmonizált szabvány) értelmében a csapadékvíz ilyen jellegű szennyeződéseinek eltávolítására az olajleválasztó berendezések a legalkalmasabbak.

Fenntartható környezetünk alapeleme, hogy a csapadékvizet lehetőleg ne a közműhálózatba vezessük, hanem helyben a talajvíznek adjuk vissza szikkasztásos technológiával. Az ACO Stormbrixx típusú építőelemes tározó és szikkasztó rendszere a legalkalmasabb és legköltséghatékonyabb műszaki megoldás.

Kérje tanácsadóink segítségét - askACO.


Megoldások épületen kívül


Megoldások épületen belül

TOP