Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Ipari és logisztikai területek

Megoldások ipari és logisztikai területek részére

Ön jelenleg egy logisztikai létesítmény tervezésén vagy megvalósításán dolgozik?

Az ACO-nál szakértők állnak rendelkezésre, hogy segítséget nyújtsunk ipari és logisztikai területek víztelenítésében és csapadékvíz gazdálkodásában. Az ACO kiemelt hangsúllyal koncentrál a felszíni vizek gazdálkodására. Ezen felületekről nem egyszerűen csak össze kell gyűjteni a csapadékvizet (collect), hanem az esetleges szennyeződésektől meg is kell tisztítani (clean). Az ily módon megtisztított csapadékvizet a környezettudatosság jegyében a helyszínen tározni (hold) illetve lehetőség szerint szikkasztásos módszerrel vissza is kell juttatni a talajba (release).

Területi képviselőink szívesen segítséget nyújtanak Önnek tanácsadással, kivitelezés támogatással. méretezéssel és termékoptimalizációval kapcsolatban.

Tervezési alapfeltételek:
Logisztikai és ipari területek esetében a dinamikus, kiemelkedően nagy terhelés elviselésére kell különös figyelmet fordítani a vízelvezető rendszerek kiválasztásakor. A terhelési osztály meghatározásakor figyelembe kell venni a terhelés gyakoriságát, az áthaladó járművek sebességét és irányát is. Dinamikus terhelés esetében a Monoblock illetve a Qmax típusú folyókacsaládok garantálják a tökéletes és hosszútávú műszaki megoldást.

Ezen területek esetében a víztelenítendő felület nagysága is jelentősen nagyobb szokott lenni mint más alkalmazások esetében. Az értékteremtő mérnöki munka nagy felületek esetében a Qmax tározócsöves vízelvezető rendszer alkalmazásában rejlik. A Qmax rendszer alkalmazása esetében a folyóka a felszíni víz összegyűjtése mellet alkalmas a vízelvezető gépészeti cső vezeték kiváltására is.

AZ összegyűjtött csapadékvíz hordalékkal és ásványolajjal is szennyezett lehet. Az Európai Szabványok (MSZ EN 858 harmonizált szabvány) értelmében a csapadékvíz ilyen jellegű szennyeződéseinek eltávolítására az olajleválasztó berendezések a legalkalmasabbak.

Fenntartható környezetünk alapeleme, hogy a csapadékvizet lehetőleg ne a közműhálózatba vezessük, hanem helyben a talajvíznek adjuk vissza szikkasztásos technológiával. Az ACO Stormbrixx típusú építőelemes tározó és szikkasztó rendszere a legalkalmasabb és legköltséghatékonyabb műszaki megoldás.

Kérje tanácsadóink segítségét - askACO.


Megoldások épületen kívül


Megoldások épületen belül