Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO HygieneFirst rácsos folyókák

Az ACO higiénikus rácsos folyókái a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek, hogy megakadályozhassák a káros baktériumtenyészetek kialakulását. Termékeink tervezésénél a higiénikus kialakításra vonatkozó előírásokat alkalmazzuk, melyek az MSZ EN 1672, MSZ EN ISO 14159 és az EHEDG higiénikus tervezési irányelvek közül a 8., 13. és a 44.

Termékeink rendelkeznek Nébih higiéniai minősítéssel is, mely Magyarországon a magas minőség garanciája.

A HygieneFirst típusú rácsos folyókák 200 mm-től egészen 800 mm szélesek lehetnek. A folyókák sztenderd hossza 530mm-től 4030mm is lehet. Hagyományos peremes, csempeperemes vagy vinyl peremes folyókák közül választható ki a rétegrendhez legmegfelelőbb típus.

Az összefolyó csúszásmentes nagykonyhai vagy akár targonca teherbírású ráccsal is ellátható.

A higiéniai előírásoknak teljes körűen megfelelő egyedi gyártású folyóka is készíthető. Kérje az ACO műszaki részlegének segítségét.

Megtekintés 3d-ben

HygieneFirst folyókatest hagyományos peremmel, csempeperemmel vagy vinyl peremmel

A HygieneFirst típusú összefolyók folyókából és padlóösszefolyó alsórészből állnak. A peremkialakítást a padlóburkolat függvényében kell megválasztani. Lapburkolat esetén csempeperemes változat, PVC padló esetén vinyl peremes változat és beton vagy műgyanta padló esetén a hagyományos peremes folyóka a megfelelő választás. Az alapanyag 1.4301 minőségű rozsdamentes acél, de erősen savas vagy lúgos szennyvízelvezetési igény esetében 1.4404 minőségű saválló acélból is készülhet a folyóka.

A padlóösszefolyó alsórész lehet szintező, ragasztó szigetelő vagy szorító szigetelő galléros attól függően, hogy a rétegrendben van-e további vízszigetelő réteg, melyhez a a folyókát csatlakoztatni kell. A megfelelő termék kiválasztásához kérje az ACO műszaki részlegének a segítségét.

Saját fejlesztésű folyóka tervező programunknak köszönhetően akár fél órán belül elkészítjük az egyedi igényeinek megfelelő folyóka gyártmányrajzát. Keresse az ACO műszaki részlegét.

Padlóösszefolyó alsórész

A padlóösszefolyó alsórész az AG142, az AG157 vagy az AG218 padlóösszefolyó típusok egyike lehet. A szükséges típus függ a folyóka méretétől, az elvezetendő víz mennyiségétől vagy akár a rendelkezésre álló beépítési magasságtól is. Szintező, ragasztó szigetelő vagy szorító szigetelő galléros változatok közül választható ki a rétegrendhez megfelelő.

Folyóka rácsok

A folyóka rácsok lehetnek gyalogos teherbírású csúszásmentes hálós kialakításúak, vagy targonca teherbírású rozsdamentes acél öntvény vagy létra rácsok is.

Terhelési kategóriaTeherbírás MSZ EN 1253 alapjánLeírás
L15Könnyű forgalmú területek:
Kereskedelmi üzlethelyiségek és nyilvános területek
R50Forgalomnak kitett területek:
Kereskedelmi üzlethelyiségek és gyárak
M125Forgalomnak kitett területek:
Műhelyek, gyárak, parkolók
N250Nehézipari forgalmi területek targonca terhelésre:
Élelmiszerfeldolgozó üzemek, vegyipar

Vízelvezető kapacitás AG157 padlóösszefolyó alsórésszel

Vízelvezető kapacitás AG157 padlóösszefolyó alsórésszel

Vízelvezető kapacitás AG218 padlóösszefolyó alsórésszel

Vízelvezető kapacitás EG150 padlóösszefolyó alsórésszel

ACO védő fedél

Jellemzők és előnyök:

  • Építési törmeléktől véd
  • Beépítés után nem kell takarítani
  • Építés közbeni sérülésektől véd
  • Minősítve az MSZ EN 12811-1 szerint
  • Környezetbartát és egyszerűen cserélhető

Rendelési információ

  • Standard termék esetén egy _C jelzést kell a rendelési szám végére írni (pl: 111111_C)
  • Egyedi termék esetében a leírásban kell jelezni

ACO tűzvédelmi megoldások

Az ACO tűzvédelmi egységcsomag megakadályozza a tűz és a mérgező füstgázok átterjedését épületszintek között a lefolyó rendszeren keresztül. Ezek a tűzvédelmi kiegészítők az ACO különböző típusú összefolyóiba helyezhetők el.

A tűzgátló rendszer az MSZ EN 1366-2 alapján került bevizsgálásra, a tűzgátlóság az MSZ EN 13501 alapján lett minősítve. Beépítése legalább 150 mm vastag födémben lehetséges.

A tűzgátló készlet tartalma:

  • Beépítő szett
  • Tűzgátló bűzzár
  • Tűzgátló bűzzár gumigyűrű

Megtekintés 3d-ben