Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Az ACO története

Az ACO Csoport a vízelvezetéssel foglalkozó iparág nemzetközileg elismert vezetője, amely kitűnő szolgáltatásairól és termékei kiváló minőségéről ismert.

Hogyan jött létre az ACO vállalat és milyen szerepe volt az Ahlmann családnak ebben a rendkívüli sikertörténetben?

Tudjon meg többet ennek a lenyűgöző családnak a történetéről, amely tele van vállalkozó szellemekkel és innovatív gondolkodású személyiségekkel.


18. század
Hogyan kezdődött?

Otto Friedrich Ahlmann, egy vitorláshajó kapitánya 1780-ban üzleti karriert szerettett volna indítani. A későbbi sikerek teljes egészében őt igazolják. Fia és unokái bankárok és üzletemberek lettek Skandináviában.

Az Ahlmann család vállalkozói tevékenységének központjában az 1827-ben alapított büdelsdorfi Carlshütte áll. A vasöntöde volt az első ipari vállalkozás Schleswig-Holstein-ben.

Otto Friedrich Ahlmann

19. század és a 20. század eleje
Sikeres generációk

Thomas Jørgen Ahlmann fia, Johannes Ahlmann 1840 óta értékesítette a Carlshütte termékeit Skandináviában, majd 1883-ban átvette a Carlshütte kereskedelmi irányítását.

1919-ben Julius Ahlmann követte apját a Carlshütte kereskedelmi igazgatói pozíciójában. Öt évvel kinevezése előtt vette feleségül Käte Braunt. 1931 szeptemberében Julius Ahlmann elhunyt.


Az 1930-as évek
A vállalkozó

1931-ben Käte Ahlmann átvette a Carlshütte vezetését miután férje, Julius Ahlmann, aki 1919 óta igazgatta a vállalatot, váratlanul elhunyt. A négygyermekes anya férje szellemében vitte tovább a vállalkozást.

Käte Ahlmann 1937-ben korlátolt felelősségű társasággá alakítja a vállalatot, majd 1941-től Ahlmann-Carlshütte K.G. név alatt működik tovább.

Käte Ahlmann

A rendkívüli vállalkozó élete és öröksége könyvként is elérhető: Käte Ahlmann - Eine Biographie.


A háború utáni időszak
Az Ahlmann-Carlshütte K.G. terjeszkedése

A háború utáni első években a vállalkozó tovább bővítette a termékskálát. Így folytatódik a "CIMBRIA" fürdőkádgyártás, valamint a vállalat háztartási- és konyhai eszközöket is gyárt.

Különösen izgalmas a gépgyártás, a kerámia (1947) és a zománcozott termékek (1948) területén történt portfólióbővülés. Ezenkívül a logisztikai ágazatban is terjeszkedett a vállalat: egy szállítmányozó céggel (1950) és egy hajózási társaság (1951) gazdagodott a vállalat.

Carlshütte

Az 1940-es és '50-es évek
ACO Severin Ahlmann GmbH

Käte Ahlmann mellett legfiatalabb fia is aktívan részt vesz az üzleti életben. Josef-Severin Ahlmann mindössze 22 éves volt, amikor 1946-ban megalapította az ACO Ahlmann SE & Co. KG vállalatot Büdelsdorfban. A háború utáni Németországban Ahlmann felismerte az igényt a nyulak számára előállított eledelhez szükséges etetőtálra. A gyártás elindításával Josef-Severin Ahlmann megteremtette sikeres vállalatának, az ACO Csoportnak az alapjait.

A kövektező mérföldkőnek 1952 tekinthető, amikor Severin Ahlmann kifejelesztett egy rakodógépet, amely sorozatgyártásba kerül.


1960-as évek
Terjeszkedés új területekre

Az 1960-as években sorozatgyártásban készült az Ahlmann homlokrakodó. Az ACO ebben az időszakban kezdett el beton építőelemekkel és ablakokkal foglalkozni, amelyeket az első vízelvezető csatornák követtek. Így a fiatal Ahlmann kiterjeszti üzleti érdekeltségeit az építőiparra, a mélyépítésre és az építőipari szolgáltatásokra, valamint a szennyvízkezelésre. Végül bekerülnek a portfólióba az öntöttvas és a speciális rozsdamentes acél termékek is.

Josef-Severin Ahlmann

Ahlmann homlokrakodó


Az 1970-es évek
A polimerbeton betörése

Az 1970-es években az ACO innovatív polimerbetonból készült vonalmenti vízelvezető rendszere, az ACO DRAIN® túlnőtt a nemzeti határokon. 1972-től új lehetőségek adódtak, amelyeket főként stadionok építésénél használtak fel.

Az állattenyésztési rendszerek fejlesztése mellett Josef-Severin Ahlmann nagyon sikeres a kétéltűek védelmét szolgáló rendszerek fejlesztésében is.

Vízelvezető csatorna gyártása polimerbetonból

Az ACO 1972-ben polimerbeton vízelvezető rendszert épített be a Müncheni Olimpiai Stadionba


Az 1980-as évek
Elindul a világméretű terjeszkedés

1981-től kezdődően a gyermektelen Josef-Severin Ahlmann szinte teljes részesedését átadja fiatalon elhunyt testvére fiának, Hans-Julius Ahlmannak. Ugyanakkor a vállalat vezetését is átengedi neki. Hans-Julius Ahlmann indítja el az ACO Csoport globális terjeszkedését.

Az 1990-es évek
Nemzetközi sikerek

Az 1990-es évek elején az ACO megkezdte működését az Egyesült Államkoban és Ausztráliában is. Európában szintén növeli jelenlétét, újabb országok kerülnek fel a vállalat térképére. A '90-es évek egyik fontos mérföldköve a Plastmo Csoport felvásárlása.

1993. Üvegszállal erősített műanyag (GRP) gyártásának fejlesztése Monroe-ban (Észak-Karolina, USA).

1994. A Polycrete vállalat (Sydney, Ausztrália) és az Inote cég (Svájc) átvétele.

1995. ASkandináviában, Angliában és Lengyelországban tevékenykedő Plastmo Csoport megvásárlása.

1996. A termelés megkezdése a legionowo-i gyárban (Lengyelország), valamint a Signum (Németország) és a Hvidbjerg Vinduet (Dánia) átvétele.

1997. A kaiserslauterni (AWK) öntő- és szerelvénygyár csőd előtti megvásárlása.

1998. A termelés megkezdése Maçanet de Cabrenys-ben (Spanyolország).

1999. A Pribyslav-ban (Cseh Köztársaság) található egység rozsdamentes acélgyártásának bővítése és a Poly Bau Svájc felvásárlása.


Hans-Julius Ahlmann egy művész barátjával együtt 1999-ben megalapította a NordArt művészeti kiállítást.

A világ több mint 250 művészét képviselő rendezvény Észak-Európa egyik legnagyobb kortárs művészeti kiállítása.

A kortárs művészet és a zene izgalmas kapcsolata került előtérbe, amikor a Schleswig-Holstein Nemzetközi Zenei Fesztivál fiatal zenészei töltötték meg az ACO Thormannhalle-t.

NordArt a Carlshütte-ben


A 2000-es évek
Családi kézben a vállalatcsoport

Az új évezred elején az ACO átveszi a Passavant vállalatot, beleértve az európai gyártóüzemeket.Az ACO tovább folytatja terjeszkedését az Egyesült Államokban és Ausztráliában. 2007-ben megnyitja kapuit a Casa Grande-ban (USA) található gyár.

Az ACO megkezdi működését Oroszországban (ACO Funki), Kínában és az Egyesült Arab Emírségekben is.

2000. A Passavant vízelvezető rendszerekkel és leválasztás-technológiával foglalkozó vállalat felvásárlása a Németországban, Svájcban, Olaszországban, Belgiumban és Hollandiában működő gyártóhelyekkel együtt, valamint terjeszkedés Romániában, Horvátországban, Bulgáriában.

2001. A Yankee Plastic amerikai társaság átvétele.

2002. A DJ Muller vállalat felvásárlása Ausztráliában és a Multi-Lite megszerzése Dániában.

2003. Az olasz Compasso cég felvásárlása.

2004. A dán versenytárs vállalat, a Funki Tech A / S megszerzése, valamint terjeszkedés Kínában és az Egyesült Arab Emírségekben.

2005. A Möck és a leválasztás-technológiával foglalkozó TTM vállalatok felvásárlása.

2006. Az Aguss Vertrieb GmbH alapítása.

2007. A Casa Grande-ban (Arizona, USA) található új gyártőüzem megkezdi működését.

2008. A műanyaggyártás bővítése Rendsburg / Büdelsdorfban, Stadtlengsfeldben és Táborban.

2009. A svájci Hestag és a Fritschi társaság felvásárlása, valamint a rozsdamentes acélgyártás fejlesztése Dubaiban.

2010. Polimerbeton gyártására szolgáló üzem megnyitása Sanghajban és az Ekopinta finn leválasztógyártó átvétele.

Nemzetközi találkozó: Ahlmann család és az igazgatótanács

ACO HygieneFirst filozófia - Pribyslav, Csehország

Betekintés a színfalak mögé - gyártóegység Stadtlengsfeldben, Németországban

Jelen és jövő - Iver Ahlmann viszi tovább az ACO családi vállalkozás eszméjét.


A tudás megosztása

2007-ben nyitotta meg a vállalat az ACO Akadémiát Rendsburgban / Büdelsdorfban. Bemutatótermével, valamint az alkalmazottak, ügyfelek, diákok és különféle felhasználók számára rendelkezésre álló változatos programjaival a szakmai fejlődést, továbbképzést és a személyes találkozókat támogatja.

ACO Akadémia Rendsburgban, Németországban

Az ACO Akadémia bejárata


A 2010-es évek
Jelen és jövő

Az ACO hat kontinensen van jelen leányvállalataival. 4800 alkalmazottja és több mint 775 millió eurós árbevételével a globális piac egyik jelentős szereplője.

Az utóbbi években további leányvállalatokat hoztak létre és fontos akvizíciókat hajtottak végre.

Az ACO a mai napig családi tulajdonban van. A szlogen "ACO - erős családra építhet" jól mutatja, hogy az alkalmazottak sok szempontból egy nagy család részei, függetlenül az országhatároktól.

Az ACO célja, hogy ügyfeleivel a jövőben is szorosan együtt dolgozhasson, megismerje igényeiket és elsőként kínáljon megoldásokat számukra.

ACO. creating the future of drainage

2011. Értékesítési szervezet létrehozása Brazíliában és Mexikóban.

2012. Értékesítési szervezet létrehozása Új-Zélandon, Dél-Afrikában és Marokkóban. A Havo Stranguss GmbH átvétele.

2013. A Hydrocast SARL (Franciaország) átvétele és értékesítési szervezet létrehozása Chilében, Kolumbiában, Mozambikban, valamint Oroszországban (ACO Funki). A termelőegységek bővítése Dubajban és Isztambulban.

2014. Az ALLERUP TEKNIK AS megszerzése, illetve az Egebjerg International, a Master Trading (Dánia) és az AT Nanjing, Kína felvásárlása.

2017. Oroszországban az csapadékvíz-kezelés területén piacvezető ECOLINE cég megvásárlása.

Új piacok meghódítása: az ACO bemutatkozása Sanghajban, Kínában.

Erős család

Munka - örömmel