Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Teraszok, erkélyek, homlokzatok vízelvezetési megoldásai

Vonalmenti megoldás
Pontszerű megoldás

Vonalmenti megoldás
Folyókák


Nyitott fugázatú burkolatokhoz

ACO ProfiLine típusú perforált oldalú folyókarendszer vízáteresztő burkolatú teraszok víztelenítésére.

Horganyzott vagy rozsdamentes acélból

Fix és állítható magasságú rendszer.

Vízszigeteléshez csatlakozó födémátvezető idom.

>>Bővebben


Zárt fugázatú burkolatokhoz

Lapburkolattal ellátott teraszok vízelvezetésére az ACO Modular 8 résfolyóka biztosít tökéletes megoldást. Kettős vízszigeteléshez is csatlakoztatható, alacsony, akár 6cm magas rétegrendben is elfér. 8 mm-es résszélessége diszkrét, de hatékony vízelvezetést tud biztosítani.

>>Bővebben


Pontszerű megoldás
Összefolyók

Ha a projekt lehetővé teszi, minden esetben érdemes vonalmenti vízelvezetést alkalmazni. A folyókák esetében a burkolat lejtés kialakításajelentősen egyszerűbb mint összefolyók esetében. Ponbtszerű vízelvezetés esetében egy összefolyóhoz négy lejtésirányt kell kialakítani, míg folyókák esetében - teraszok esetében érdemes a folyókát a küszöb elé helyezni - egy lejtésirány kialakítása elégséges. Az egyszerűbb azt jelenti, hogy kevesebb meghibásodási lehetőséget építünk a szerkezetbe.

Ugyanakkor természetesen van olyan helyzet, amikor nincs lehetőség folyókák alkalmazására. Ezekben az esetekben a pontszerű - azaz padlóösszefolyós megoldás kínál lehetőséget a csapadékvíz összegyűjtésére és elvezetésére.

Erkélyek és teraszok esetében a födémrétegrend határozza meg az összefolyó típusát. Mivel a fődémekben minden esetben van vízszigetelés - és az összegűjtött vizet át kell vezetni a födémen - ezért a vízszigeteléshez csatlakozás alapvető kritérium az összefolyók kiválasztásánál. Az ACO összefolyói akár több rétegrendi szigeteléshez csatlakozási lehetőséget biztosítanak.

Összefolyóink készülhetnek öntöttvasból, rozsdamentes acélból vagy műanyagból.

>>Bővebben