Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Innovatív csapadékvíz-gazdálkodás - ACO SWM

Az utcák és terek felszíni vízelvezető rendszereinek tervezésénél és kivitelezésénél nem csak a szélsőséges időjárási jelenségek támasztanak különleges követelményeket. A jogszabályok és a jóváhagyó hatóságok előírásai is egyre szigorúbbá válnak a felszíni vizek csatornahálózatba történő levezetésével, illetve beszivárogtatásával vagy kapcsolatban. A "normálisan szennyezettnek" minősített felszíni vizet is speciális módon kell megtisztítani mielőtt továbbengednénk.

Az ACO erre nyújt megoldást a jövő igényeit szolgáló fenntartható rendszerével

A kihívás

Záporok – melyek mindannyiunkat érintenek

A nagy intenzitású esőzések hatalmas kihívást jelentenek az építészek, várostervezők, építtetők és kivitelezők számára is. Ugyanakkor a víz értékes és nélkülözhetetlen tényező a növény- és az állatvilág, illetve az emberek szempontjából. Az urbanizáció az egyik oka annak, hogy az esővíz egyre gyakrabban gondot okoz a városokban. A burkolt felületek nagysága miatt nem képes elszivárogni, a teljes vízmennyiség a felszínen mozog és nagy intenzitással terheli meg a csatornahálózatot. A szélsőséges csapadékmennyiség a másik oka a csapadékvíz-gazdálkodás előtérbe kerülésének. Sok helyen a csapadékok intenzitása nőtt meg jelentősen. Máshol viszont, ahol a csapadékok intenzitása nem változott, az évente jelentkező esőzések száma óriási mértékben nőtt.

ACO csapadékvíz-gazdálkodás

ACO csapadékvíz-gazdálkodás

A megoldás

Felszíni vizek – bánjunk okosan a csapadékvízzel

Az ACO minden projekt esetében a megfelelő megoldást kínálja az ACO rendszerláncból:
COLLECT - esővíz összegyűjtése: A megfelelő vonalmenti vízelvezető rendszer alkalmazása minden esetben.
CLEAN - esővíz tisztítása: Az ACO különböző víztisztító rendszerei lehetővé teszik az esővíz professzionális tisztítását, hogy a víz megfeleljen
a szabályoknak és előírásoknak, mielőtt a vízet a földbe szikkasztanánk vagy a csatornarendszerbe vezetnénk.
HOLD - esővíz tározása: Ha a csatornahálózat befogadó képessége korlátos, akkor késleltetést kell alkalmazni. A szikkasztó rendszerek először tározzák az esővizet és csak lassan, a talaj szikkasztóképességének megfelelő mértékben szikkasztják el a vizet.
RELEASE - esővíz visszajuttatása: A korábban összegyűjtött esővíz szabályozott mértékű kivezetése egyre fontosabbá válik. Az ACO áramlásszabályozó rendszere és szennyvízátemelő berendezései kínálnak erre megoldást.

Kérdései vannak a csapadékvíz-gazdálkodással kapcsolatban?

Keresse értékesítőinket!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Elolvastam és megértetem az Adatkezelési tájékoztatóban írtakat.


Termékválasztékunk

Ismerje meg az ACO csapadékvíz-gazdálkodáshoz kapcsolódó termékválasztékát!

ACO folyókarendszer

ACO víztisztító berendezés

ACO tározó, szikkasztó és csillapító rendszer


Tudjon meg többet az ACO csapadékvíz-gazdálkodásáról blogcikkeinkből!