Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO Sport rendszerA típusú atlétikai pálya
B típusú atlétikai pálya

Nemzetközi (IAAF, FIFA,UEFA) sportesemények megrendezésére alkalmas pálya. Az A típusú pályákat nem csak atlétikai vagy labdajátékokra használják, hanem egyéb rendezvényekre is. Az összes játék- és sportfelület ugyanazon a szinten áll, a különböző típusú burkolattal rendelkező szektorokról az átmenet zökkenőmentesen történik. Az NW 125 ACO SPORT® folyókarendszerek telepítésével biztosítja a teljes pálya korlátlan használatát, minden típusú sportág számára.

A futóversenyek íves pályaméreteit az IWR szabvány szerint kell kialakítani. Az ACO műanyag fedeles folyókái ezen előírások szerint lettek kialakítva a szabványos 36,5 méter sugarú pályaívnek megfelelően. Egyedi pályaívek esetén van mód egyedi folyókaívek kialakítására is.

Nemzetközi (IAAF, FIFA,UEFA) sportesemények megrendezésére alkalmas pálya. A B típusú sportlétesítményeket nemcsak az atlétika használja, hanem főként labdarúgásra vagy egyéb labdajátékokra is. A labdarúgó pálya jellemzően 5 cm-rel magasabban helyezkedik el mint a futópálya.

Az ACO SPORT® NW 125 vízelvezető rendszerei a fedeles és fedél nélküli folyókák kombinációjából áll. A füves pálya mellet a fűperemes nyitott profilú folyóka ideális műszaki megoldás, míg a futópálya egyéb részein a fedeles résfolyóka alkalmazható.

A különböző felületekről a csapadékvizet folyókákon keresztül vezetik el, amelyek műanyag fedéllel vannak befedve. A fedelek szükséges esetén gyorsan eltávolíthatók. Az íves folyókák a szabványos 36,5 méter sugarú pályaívnek megfelelően vannak kialakítva. Egyedi pályaívek esetén van mód egyedi folyókaívek kialakítására is.
C típusú atlétikai pálya
D típusú atlétikai pálya

A C típusú sportlétesítmények iskolai és szabadidős sportokhoz vannak tervezve, és nagy jelentőségűek a regionális labdarúgás szempontjából. Jellemzően a futballpálya 5 cm-rel az atlétikai pályaszint felett helyezkedik el.

Az ACO SPORT® NW 125 fűperemes fedeles nyílt profilú ideális megoldás a vízelvezetéshez. Az íves folyókák a szabványos 36,5 méter sugarú pályaívnek megfelelően vannak kialakítva. Egyedi pályaívek esetén van mód egyedi folyókaívek kialakítására is.

A D típusú pályák elsősorban az iskolai sportokat célozzák meg. Jellemzően ezek a sportlétesítmények egy nagy sport területből,és egy szomszédos műanyag burkolatú rövid távú futópályából állnak. Minden sportterület ugyanazon a szinten van.

Ezeknek a sportpályáknak a vízelvezetéséhez tökéletesen alkalmazhatók az ACO SPORT® NW 125 fedeles folyókái valamint a nyitott vályú folyókák is megfelelően biztonságos megoldást nyújtanak a vízelvezetéshez.

ArénaPályák
száma
Rövid pályák
száma
Pálya elemek
déli oldalon
Pálya elemek
északi oldalon
Pálya elemek
mindkét oldalon
Pálya elemek
a futópályán kívül
A típus
Nagy sportpálya
68 x 105 m
8-98-9MagasugrásVizesárok
Súlylökés
Rúdugrás
Diszkosz
Kalapácsvetés
Gerelyhajítás
Távolugrás
Hármasugrás
mindkét irányba
B típus
Nagy sportpálya
68 x 105 m
66-8MagasugrásVizesárok
Rúdugrás
Távolugrás
Hármasugrás
2-3 futópálya
Súlylökés
Diszkosz
Gerelyhajítás
Kalapácsvetés
Távolugrás
Hármasugrás
mindkét irányba
C típus
Nagy sportpálya
68 x 105 m
44-6Magasugrás
Gerelyhajítás
Kis-sport pálya
Súlylökés
Rúdugrás
Diszkosz
Kalapácsvetés
Távol-és hármasugrás

D típus
Nagy négyszögletes
sportpálya egy kis sportterülettel együtt

6Súlyklökés
Magasugrás
Távol-és hármasugrás
Súlylökés
Gerelyhajítás

ACO Sport rendszer került beépítésre a következő olimpiai stadionokba:

München1972Sydney2000
Montreal1976Athen2004
L.A.1984Peking2008
Szöul1988London2012
Barcelona1992Rio de Janeiro2016
Atlanta1996