Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Infrastruktúra

Megoldások útépítési projektekhez

Jelenleg egy projekten dolgozik a közlekedési szegmensben? Vagy autópályák - autóutak tervezésében és megvalósításában vesz részt?

Mi az ACO-ban szakértők vagyunk a csapadékvíz gazdálkodásban és a vízelvezetési infrastruktúrában, a különböző közlekedési területeken is.

Területi képviselőink szívesen segítséget nyújtanak Önnek tanácsadással, kivitelezés támogatással. méretezéssel és termékoptimalizációval kapcsolatban.

Tervezési alapfeltételek:
Napjaink infrastruktúra fejlesztési projektjeiben már elégséges csak a csapadékvizet elvezetni. A felszíni vizekkel gazdálkodnunk kell, hisz a víz drága kincs. A csapadékvizet össze kell gyűjteni (collect), a hordaléktól és ásványolajtól meg kell tisztítani (clean), és a megtisztított vizet tározni valamint áramlását korlátozni/szabályozni kell (hold) . Ezt követően a csapadék vizet lehetőleg helyszínen el kell szikkasztani (release).

Útépítési és egyéb mélyépítési projektek esetében a dinamikus, kiemelkedően nagy terhelés elviselésére kell különös figyelmet fordítani a vízelvezető rendszerek kiválasztásakor. A terhelési osztály meghatározásakor figyelembe kell venni a terhelés gyakoriságát, az áthaladó járművek gyakoriságát, sebességét és irányát is. Dinamikus terhelés esetében a Monoblock illetve a Qmax típusú folyókacsaládok garantálják a tökéletes és hosszútávú műszaki megoldást.

Ezen területek esetében a víztelenítendő felület nagysága is jelentősen nagyobb szokott lenni mint más alkalmazások esetében. Az értékteremtő mérnöki munka nagy felületek esetében a Qmax tározócsöves vízelvezető rendszer alkalmazásában rejlik. A Qmax rendszer alkalmazása esetében a folyóka a felszíni víz összegyűjtése mellet alkalmas a vízelvezető gépészeti cső vezeték kiváltására is.

Akna lefedésekre az ACO a Bituplan típusú önszintező aknafedlap rendszerét javasolja.

Az ACO az infrastuktúra vízgazdálkodásának szértője. Kérje tanácsadóink segítségét - askACO.


Megoldások vízelvezetéshez

Kétéltű terelő rendszer