Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO olajleválasztók

Az olajleválasztó berendezések tervezésével, gyártásával és beépítésével kapcsolatos elveket az MSZ EN 858 harmonizált szabvány határozza meg. Bármilyen ásványi eredetű olajjal vagy zsírral szennyezett csapadék illetve technológiai vizet olajleválasztó előkezelő berendezésen kell keresztül vezetni. A leválasztás a fizikai fajsúly különbség alkalmazásával történik. A vízben található víznél nehezebb fajsúlyú összetevők a tartály ülepítő részében lemerülnek, míg a könnyebb fajsúlyú főleg ásványi eredetű összetevők felúsznak. A tisztított víz a tartály közepéről kerül kivezetésre.

A tisztítás hatásfokának növelése érdekében koaleszcensz szűrő anyag veszi körül a kivezetési pontot. Ez a szűrő anyag a vízben található nagyon apró olajcseppeket egyesíti, és biztosítja ezek felúszását is a műtárgyon belül. Ezen szűrő anyaggal garantálható, hogy a leválasztó berendezések káros anyag kibocsátási értéke 2 mg/l alatt maradjon.

Az összegyűjtött olaj leválasztótérből való kijutását egy automatikus elzáró szerkezet gátolja meg. Ez egy a víz fajsúlyára tárázott úszó elzáró, mely az olajréteg vastagodása hatására egyre lentebb és lentebb merül, míg az olajtároló tér maximális kapacitását elérve lezárja a kifolyási csonkot.

A berendezésekhez minden esetben javasoljuk a szintérzékelők alkalmazását, hogy elkerülhető legyen a berendezés túl töltődése, és ezáltal a kellemetlenség mentes üzem biztosítható legyen.

A csapadékvíz ritkán szennyeződik egyszerűen ásványolajjal. Az ásványolaj az esetek döntő többségében rátapad a nehéz súlyú homokszemcsékre és ezáltal egyszerű olajleválasztó berendezéssel nem választható le. A jövő elvárásainak az ACO Stormclean TF technikai szűrői nyújtanak megoldást. A berendezések az olajon kívül a nehézfémeket és egyéb szennyezőanyagokat is kiszűrik a csapadékvízből.

Itt tudhat meg többet az ACO STORMCLEAN TF technikai szűrőkről.