Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Éttermek és nagykonyhák szennyvíz elvezetése és tisztítása

Az éttermek és nagykonyhák kiemelkedően nagy terhelésnek kitett területek. Többnyire zsíros és nedves a padló a takarítás és a főzés folyamán használt nagy mennyiségű forró víz miatt. A szennyvíz tartalmazhat zsírokat, amely az egyik legfőbb kiváltó oka a lefolyócső rendszer dugulásának és természetesen a zsíros szennyvíz a csatorna rendszerbe sem engedhető.

A nagy mennyiségű szennyezett víz jelenléte folyamatos élelmiszerhigiéniai veszélyforrás. A szennyvíz megfelelő elvezetése növeli a konyha higiéniáját és csökkenti az üzemeltetési költségeket. Az EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group) szervezettel együttműködve megalkottuk azt a vízelvezetőrendszert, mely teljes körűen megfelel a legszigorúbb higiénai előírásoknak, míg a növelt öntisztulási képességének köszönhetően az üzemeltetési költséget csökkenti. (A higiénikus kialakítás alapelvei - video)

A szennyvízből a gyűjtés és elvezetés után ki kell választani a zsírtartalmát. Minden lehetséges beépítési környezetre gyártunk zsírleválasztókat rozsdamentes acélból vagy polietilénből. Ezek felszereltségét az előre meghatározott típusokon kívül szabadon meghatározhatjuk.

Az épületen belül elhelyezett zsírleválasztók leggyakrabban a pincében kerülnek elhelyezésre. Ha a tisztított szennyvíz gravitációsan nem juthat be a közcsatornába, akkor szennyvízátemelő berendezést kell alkalmazni. A pincében lévő szennyvízátemelő egyben aktív visszatorlódásgátlóként is működik, így akkor is üzemelhet a zsírleválasztó és a konyha, ha a csatornában a vízszint emelkedése, visszatorlódás tapasztalható.

A zsírleválasztók akár hőenergia visszanyerő berendezéssel vagy ételhulladék kezelő berendezéssel együtt is használhatóak. A higiénia mellett a legfontosabb célunk a fenntarthatóság, ezért minden általunk gyártott termék egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy az üzemeltetési költségeket csökkenti.

Zsírleválasztók

Konyhatechnológiai berendezések


Referenciák