Éttermek és nagykonyhák szennyvíz elvezetése és tisztítása

Az éttermek és nagykonyhák kiemelkedően nagy terhelésnek kitett területek. Többnyire zsíros és nedves a padló a takarítás és a főzés folyamán használt nagy mennyiségű forró víz miatt. A szennyvíz tartalmazhat zsírokat, amely az egyik legfőbb kiváltó oka a lefolyócső rendszer dugulásának és természetesen a zsíros szennyvíz a csatorna rendszerbe sem engedhető.

A nagy mennyiségű szennyezett víz jelenléte folyamatos élelmiszerhigiéniai veszélyforrás. A szennyvíz megfelelő elvezetése növeli a konyha higiéniáját és csökkenti az üzemeltetési költségeket. Az EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group) szervezettel együttműködve megalkottuk azt a vízelvezetőrendszert, mely teljes körűen megfelel a legszigorúbb higiénai előírásoknak, míg a növelt öntisztulási képességének köszönhetően az üzemeltetési költséget csökkenti. (A higiénikus kialakítás alapelvei - video)

A szennyvízből a gyűjtés és elvezetés után ki kell választani a zsírtartalmát. Minden lehetséges beépítési környezetre gyártunk zsírleválasztókat rozsdamentes acélból vagy polietilénből. Ezek felszereltségét az előre meghatározott típusokon kívül szabadon meghatározhatjuk.

Az épületen belül elhelyezett zsírleválasztók leggyakrabban a pincében kerülnek elhelyezésre. Ha a tisztított szennyvíz gravitációsan nem juthat be a közcsatornába, akkor szennyvízátemelő berendezést kell alkalmazni. A pincében lévő szennyvízátemelő egyben aktív visszatorlódásgátlóként is működik, így akkor is üzemelhet a zsírleválasztó és a konyha, ha a csatornában a vízszint emelkedése, visszatorlódás tapasztalható.

A zsírleválasztók akár hőenergia visszanyerő berendezéssel vagy ételhulladék kezelő berendezéssel együtt is használhatóak. A higiénia mellett a legfontosabb célunk a fenntarthatóság, ezért minden általunk gyártott termék egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy az üzemeltetési költségeket csökkenti.

Zsírleválasztók

Konyhatechnológiai berendezések


Referenciák
TOP