Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

AG 142 higiénikus padlóösszefolyó

Az ACO higiénikus padlóösszefolyói a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek, hogy megakadályozhassák a káros baktériumtenyészetek kialakulását. Termékeink tervezésénél a higiénikus kialakításra vonatkozó előírásokat alkalmazzuk, melyek az MSZ EN 1672, MSZ EN ISO 14159 és az EHEDG higiénikus tervezési irányelvek közül a 8., 13. és a 44.

Termékeink rendelkeznek Nébih higiéniai minősítéssel is, mely Magyarországon a magas minőség garanciája.

Az AG 142 típus összefolyótest átmérője 142mm, a rács keretmérete 200 x 200mm. Egy- vagy kétrészes, hagyományos vagy csempeperemes kialakítású összefolyók közül választható ki a rétegrendhez legmegfelelőbb típus.

Az összefolyó csúszásmentes nagykonyhai vagy akár targonca teherbírású ráccsal is ellátható.

Megtekintés 3d-ben

Fix magasságú padlóösszefolyó

A csempeperem nélküli fix magasságú padlóösszefolyókat szigetelés nélküli padlókba vagy műgyanta burkolattal ellátott padlókba lehet beépíteni.

Az összefolyó függőleges vagy vízszintes, DN70-es vagy DN100-as vízkivételi csőcsonkkal is elérhető.

Kétrészes, állítható magasságú padlóösszefolyó

A kétrészes összefolyók alsórészból és felsőrészből állnak. Az alsórész lehet szintező, ragasztó vagy szorító szigetelő galléros, míg a felsőrész hagyományos peremkialakítású vagy csempeperemes lehet. A megfelelő termék kiválasztásához kérje az ACO műszaki részlegének a segítségét.

Szintező galléros padlóösszefolyó alsórész

A szintező galléros padlóösszefolyó alsórész DN70 vagy DN100, vízszintes vagy függőleges csőcsatlakozással is elérhető. Azokban a rétegrendekben alkalmazható, ahol nem kell szigeteléshez csatlakozni, vagy csak a padlóösszefolyó felsőrész csatlakozik a vízszigeteléshez.

Ragasztó galléros padlóösszefolyó alsórész

A ragasztó galléros padlóösszefolyó alsórész DN70 vagy DN100, vízszintes vagy függőleges csőcsatlakozással is elérhető. Azokban a rétegrendekben kell alkalmazható, ahol ragasztott bitumenes szigeteléshez kell csatlakozni a rétegrendben.

Szorító galléros padlóösszefolyó alsórész

A szorító galléros padlóösszefolyó alsórész DN70 vagy DN100, vízszintes vagy függőleges csőcsatlakozással is elérhető. Azokban a rétegrendekben kell alkalmazható, ahol PVC szigeteléshez kell csatlakozni a rétegrendben.

Padlóösszefolyó felsőrész hagyományos peremmel

A padlóösszefolyó felsőrész 200 x 200 mm-es külmérettel rendelhető. A hagyományos peremmel ellátott padlóösszefolyó feslőrész azokban a rétegrendekben használatos, ahol a lapburkolat alatt nincs vízszigetelés, illetve műgyanta vagy betonburkolat esetén.

Padlóösszefolyó felsőrész csempeperemmel

A padlóösszefolyó felsőrész 200 x 200 mm-es külmérettel rendelhető. A csempeperemmel ellátott felsőrész azokban a rétegrendekben használatos, ahol a lapburkolat alatt kenhető vízszigetelés található.

Dréngyűrű

A dréngyűrű a padlóösszefolyó alsórészek tartozéka. Ez biztosítja az alsórész és a felsőrész közötti kapcsolatot. Amennyiben szigetelőgalléros alsórészt építünk be és a szigetelést csatlakoztatjuk ehhez, a dréngyűrűben lévő piros "O" gyűrűt el kell távolítani, hogy a csurgónyílások szabaddá váljanak. Így a vízszigetelésre leszivárgó cseppvíz bejut a padlóösszefolyóba.

Padlóösszefolyó rácsok

A padlóösszefolyók rácsai L15-től N250 teherbírásig sima vagy csúszásmentes kivitelben is rendelkezésre állnak minden felhasználási területre. A padlóösszefolyó ellátható tisztatéri fedlappal is, mely vákuumfogóval távolítható csak el. A rácsok mérete 168 x 168 mm.

Megtekintés 3d-ben
Terhelési kategóriaTeherbírás MSZ EN 1253 alapjánLeírás
L15Könnyű forgalmú területek:
Kereskedelmi üzlethelyiségek és nyilvános területek
R50Forgalomnak kitett területek:
Kereskedelmi üzlethelyiségek és gyárak
M125Forgalomnak kitett területek:
Műhelyek, gyárak, parkolók
N250Nehézipari forgalmi területek targonca terhelésre:
Élelmiszerfeldolgozó üzemek, vegyipar

AG 142 vízelvezető kapacitása

AG 157 vízelvezető kapacitása

AG 218 vízelvezető kapacitása

ACO védő fedél

Jellemzők és előnyök:

  • Építési törmeléktől véd
  • Beépítés után nem kell takarítani
  • Építés közbeni sérülésektől véd
  • Minősítve az MSZ EN 12811-1 szerint
  • Környezetbartát és egyszerűen cserélhető

Rendelési információ

  • Standard termék esetén egy _C jelzést kell a rendelési szám végére írni (pl: 111111_C)
  • Egyedi termék esetében a leírásban kell jelezni

ACO tűzvédelmi megoldások

Az ACO tűzvédelmi egységcsomag megakadályozza a tűz és a mérgező füstgázok átterjedését épületszintek között a lefolyó rendszeren keresztül. Ezek a tűzvédelmi kiegészítők az ACO különböző típusú összefolyóiba helyezhetők el.

A tűzgátló rendszer az MSZ EN 1366-2 alapján került bevizsgálásra, a tűzgátlóság az MSZ EN 13501 alapján lett minősítve. Beépítése legalább 150 mm vastag födémben lehetséges.

A tűzgátló készlet tartalma:

  • Beépítő szett
  • Tűzgátló bűzzár
  • Tűzgátló bűzzár gumigyűrű

Megtekintés 3d-ben

Tisztatéri fedlap

Tisztatéri fedlappal jellemzően gyógyszeripari alkalmazás esetén kell ellátni a padlóösszefolyót. A fedlap 1.4404 anyagminőségű saválló rozsdamentes acélból készül TPEV tömítéssel, eltávolítása kizárólag vákuumfogóval lehetséges. Igény szerint elektronikával ellátott típus is készíthető, mely helytelen visszazárás és szivárgás esetén vészjelzést ad.