Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

HygieneFirst

ACO HygieneFirst filozófia

Mint a világ vízelvezetési specialistája az ACO csoportnál nap mint nap tapasztaljuk, hogy a víz elvezetése, kezelése milyen fontos szerepet tölt be a sikeres élelmiszeripari vállalkozások életében. Tudjuk, hogy az élelmiszer-biztonság, higiénia és költséghatékonyság alapvető tényezők, de tudjuk azt is, hogy a vízelvezetés nincs szem előtt, így sok esetben feledésbe merül a fontossága. Ennek eredményeként sok vízelvezető rendszer rosszul tervezett. Legjobb esetben ez folyamatos, költséges karbantartást igényel, rosszabb esetben ételmérgezéshez, az üzem bezárásához vezethet. Eltökéltek vagyunk, hogy népszerűsítsük a higiénikus vízelvezetést és hozzájáruljunk az élelmiszer gyártási folyamatok minőségének emeléséhez. A HygieneFirst filozófia kifejezi a magas minőségű, higiénikus termékek gyártása iránti elkötelezettségünket. Intelligens vízelvezető rendszereket tervezünk, amik mellett az üzemeltetési költségek alacsonyan tarthatók.
Termékeink rendelkeznek Nébih higiéniai minősítéssel is, mely Magyarországon a magas minőség garanciája.
Bővebb információért látogasson el a www.HygieneFirst.com/hu oldalra.

ACO a 2020-as SIRHA kiállításon

A 2020-as SIRHA Budapest élelmiszeripari kiállításon megjelent standunk és kommunikációnk központjában a borászatok számára nyújtott megoldásaink és termékeink álltak. Ezen termékek természetesen az élelmiszeripar más szegmenseiben is tökéletesen helyt állnak. A kiállítás során elkészítettük standunk virtuálisan körbejárható változatát. Amennyiben szeretné látni kiállított termékeinket, akkor lépjen be a standra.

Járja körbe standunkat virtuálisan és tekintse meg kiállított termékeinket.

A higiénikus vízelvezető rendszer kialakításának alapelvei

Minden belső ív sugara legalább 3mm, ami nagyban növeli az összefolyók öntisztulási képességét.

Higiénikus elemkapcsolatok: a mélyhúzott elemek biztosítják, hogy sima felületen ne alakulhassanak ki rések, melyekben veszélyes baktériumok telepedhetnek meg.

A padlóösszefolyó minden egyes pontja a vízkivételi csőcsonk felé vezeti a vizet. Az összefolyótest aljában nem alakulhat ki pangó víz, melyben baktériumok telepedhetnének meg. Az eltávolítható bűzzárnak köszönhetően a teljes belső rész és akár a csőhálózat is vizsgálható, szemrevételezhető.

A rugalmas élkitöltés az összefolyó és a környező padló között tartós teherátadást tesz lehetővé, így elkerülhetőek a padlóban kialakuló repedések, melyekben mikroorganizmusok telepedhetnek meg.

Az alapanyag

Rozsdamentes acélnak azokat az anyagokat nevezzük, melyek korróziós ellenálló képességük nagyban megnövelt a hagyományos acélokkal szemben. A megnövelt ellenálló képesség alapvetően a legalább 11%-os króm tartalomnak köszönhető, bár a legtöbb rozsdamentes acél 18% krómot tartalmaz. A másik fontos ötvözőanyag a nikkel, molibdén hozzáadásával pedig kiemelkedő korróziós ellenálló képességű acélt kaphatunk.

Az ACO vízelvezető rendszerei ausztenites rozsdamentes acélból készülnek, az EN 10088 szabvány jelölései szerint 1.4301 vagy 1.4404 minőségű anyagból, ami ideálisan alkalmazható az élelmiszer feldolgozó iparban tejiparban, sörgyártásban, gyógyszer- és vegyiparban valamint az olajfinomításban.

A rozsdamentes acél az alábbi különleges előnyökkel rendelkezik:

  • Magas korróziós ellenálló képesség
  • Nem porózus anyag, tisztítása és fertőtlenítése egyszerű
  • Esztétikus megjelenés
  • Magas hőmérsékletnek és hirtelen hőemelkedésnek is ellenáll
  • Hőtágulási együtthatója közel azonos a betonéval
  • 100%-ban újrahasznosítható anyag

Passziválás pácolással (savas kezelés) Minden általunk gyártott vízelvezető passziválási eljáráson megy keresztül, mely során a termékeket savas kádak sorozatába merítik. Ez alapvető követelmény, hogy a felületen lévő vasrészecskéket el lehessen távolítani és a hegesztés miatt kialakult krómban szegény részek regenerálódjanak. Az ACO vállalat Európa egyik legnagyobb és legfejlettebb passziváló létesítményében végzi ezeket az eljárásokat így biztosítva termékeink optimális korrózióállóságát.

Elektropolírozás (elektrokémiai folyamat) A pácolási eljárás után néhány termékünket elektrolitos oldatba merítjük, ahol az acél termék egy áramkör anódjaként viselkedik. Ez az eljárás csökkenti a felületi érdességet, simább, fényesebb felületek alakíthatóak ki. Minden higiénikus rácsos folyókánk rácsa elektropolírozási eljáráson esik át.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Elolvastam és megértetem az Adatkezelési tájékoztatóban írtakat.