Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Megoldások társasházak részére

Lakóépületet tervez vagy lakóház kivitelezését végzi?

Az ACO a lakossági szektorban is a vízelvezetés szakértőinek számít. Ismerje meg ezen az oldalon a társasházi projektekben használható megoldásaikat és termékeinket!

Területi képviselőink szívesen segítséget nyújtanak Önnek tanácsadással, kivitelezés támogatással. méretezéssel és termékoptimalizációval kapcsolatban.

Tervezési alapfeltételek:

Társasházak tervezése folyamán mindig felmerülnek kritikus pontok. Például az egyik legfontosabb kérdés a a teraszok, erkélyek vízelvezetése. A legkülönbözőbb rétegrendekhez igazodó vízelvezető rendszerek állnak rendelkezésre, hogy a legideálisabb műszaki megoldást kínáljuk Önöknek. Teraszok esetében gyakorlatilag lehetetlen teljesen vízzáró burkolatot kialakítani. Éppen ezért egyre gyakoribb tökéletes megoldás a nyílt fugázatú burkolatok alkalmazása. Ebben az esetben a csapadékvíz egy része a felszínen mozog, de egy jelentős része a fugázaton keresztül lekerül a burkolat alá, a vízszigetelő fóliára. A vízszigetelő fóliát érdemes egy vonalra lejteni és egy perforált oldalú folyókával összegyűjteni. Ez az ACO ProfiLine típusú folyóka család.

Gyakran alapvető szempont a vízelvezető rendszer esztétikai megjelenése is. Az ACO rozsdamentes perforált oldalú és zárt folyókái nagyon esztétikus rácsválasztékkal állnak rendelkezésre. Ideális és kellemes megjelenést nyújthat a résfolyóka, mely rejtett módon vezeti el a vizet a felszínről.

A tervezés másik fontos eleme a pince és a parkoló vízelvezetése. Tudta-e, hogy a sókoncentrátum a parkolókban sokszorosa lehet, mint az utcán? Ez a magas sókoncentráció végzetes károkat okozhat az épületszerkezetben, ha a vízelvezetést nem szakszerűen oldják meg.

Az ACO-nak megoldásai vannak ezekre.


Megoldások épületen belül


Megoldások épületen kívül