Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO Modular 125, Modular 200 rácsos folyóka

Az ACO Modular rácsos folyókák az MSZ EN 1253 és az MSZ EN 1433 alapján vannak minősítve.

Termékeink rendelkeznek Nébih higiéniai minősítéssel is, mely Magyarországon a magas minőség garanciája.

A "V" alapkú fenékprofil növeli a vízszállító kapacitást és az öntisztulási képességet.

A Modular 125 típus belső szélessége 125mm, míg a Modular 200 típusnál 200mm. A rendszer előregyártott elemei között megtalálhatóak egyenes-, sarok- és "T" folyókaelemek is. Az egyenes folyókaelemek lehetnek saját lejtéses vagy lejtés nélküli elemek, míg a vízkivételi csőcsonkkal rendelkező elemek lejtés nélkül készülnek. Függőleges vízkivételi csőcsonkos elem alkalmazásakor lehetőségünk van higiénikus kialakítású padlóösszefolyó alsórésszel kombinálni a folyókát, így szakasz alatti szigeteléshez csatlakoztatható a rendszer.

Az összefolyó csúszásmentes nagykonyhai vagy akár targonca teherbírású ráccsal is ellátható.

A folyókatípusból egyedi gyártású, akár csempeperemes vagy íves kialakítású folyóka is készíthető. Kérje az ACO műszaki részlegének segítségét.

Megtekintés 3d-ben

Modular 125 és Modular 200 folyóka folyókatest hagyományos peremmel

A Modular 125 és a Modular 200 folyókarendszerek előregyártott folyókaelemekből és padlóösszefolyó alsórészből állnak. A folyóka hagyományos peremkialakítással készül, melyben alaptartozék a rugalmas gumikitöltés, hogy terhelés hatására se alakulhassanak ki rések a folyóka és a padlóburkolat között. A folyókaelemeket a csatlakozó gallérok összecsavarozásával lehet egymáshoz rögzíteni, melyhez tartozék szigetelés, hogy vízzáró elemkapcsolatok jöhessenek létre. Az easyfix állítólábaknak köszönhetően egy hosszabb szakasz szintbeállítása is gyorsan elvégezhető. Az alapanyag 1.4301 minőségű rozsdamentes acél, de erősen savas vagy lúgos szennyvízelvezetési igény esetében 1.4404 minőségű saválló acélból is készülhet a folyóka.

A padlóösszefolyó alsórész lehet szintező, ragasztó szigetelő vagy szorító szigetelő galléros attól függően, hogy a rétegrendben van-e további vízszigetelő réteg, melyhez a a folyókát csatlakoztatni kell. A megfelelő termék kiválasztásához kérje az ACO műszaki részlegének a segítségét.

Saját fejlesztésű folyóka tervező programunknak köszönhetően akár fél órán belül elkészítjük az egyedi igényeinek megfelelő folyóka gyártmányrajzát. Keresse az ACO műszaki részlegét.

Padlóösszefolyó alsórész

A padlóösszefolyó alsórész az EG150, az AG142, az AG157 vagy az AG218 padlóösszefolyó típusok egyike lehet. A szükséges típus függ a folyóka méretétől, az elvezetendő víz mennyiségétől vagy akár a rendelkezésre álló beépítési magasságtól is. Szintező, ragasztó szigetelő vagy szorító szigetelő galléros változatok közül választható ki a rétegrendhez megfelelő.

Folyóka rácsok

A folyóka rácsok lehetnek rozsdamentes acél öntvény, létra vagy hálós kialakításúak.

Terhelési kategóriaTeherbírás MSZ EN 1253 alapjánLeírás
L15Könnyű forgalmú területek:
Kereskedelmi üzlethelyiségek és nyilvános területek
R50Forgalomnak kitett területek:
Kereskedelmi üzlethelyiségek és gyárak
M125Forgalomnak kitett területek:
Műhelyek, gyárak, parkolók
N250Nehézipari forgalmi területek targonca terhelésre:
Élelmiszerfeldolgozó üzemek, vegyipar

Vízelvezető kapacitás AG157 padlóösszefolyó alsórésszel

Vízelvezető kapacitás AG157 padlóösszefolyó alsórésszel

Vízelvezető kapacitás AG218 padlóösszefolyó alsórésszel

Vízelvezető kapacitás EG150 padlóösszefolyó alsórésszel

ACO védőfedél

Jellemzők és előnyök:

  • Építési törmeléktől véd
  • Beépítés után nem kell takarítani
  • Építés közbeni sérülésektől véd
  • Minősítve az MSZ EN 12811-1 szerint
  • Környezetbartát és egyszerűen cserélhető

Rendelési információ

  • Standard termék esetén egy _C jelzést kell a rendelési szám végére írni (pl: 111111_C)
  • Egyedi termék esetében a leírásban kell jelezni

ACO tűzvédelmi megoldások

Az ACO tűzvédelmi egységcsomag megakadályozza a tűz és a mérgező füstgázok átterjedését épületszintek között a lefolyó rendszeren keresztül. Ezek a tűzvédelmi kiegészítők az ACO különböző típusú összefolyóiba helyezhetők el.

A tűzgátló rendszer az MSZ EN 1366-2 alapján került bevizsgálásra, a tűzgátlóság az MSZ EN 13501 alapján lett minősítve. Beépítése legalább 150 mm vastag födémben lehetséges.

A tűzgátló készlet tartalma:

  • Beépítő szett
  • Tűzgátló bűzzár
  • Tűzgátló bűzzár gumigyűrű

Megtekintés 3d-ben