Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Innovatív csapadékvíz-kezelés az ACO rendszerlánccal

Egyre inkább fokozódnak a heves esőzések. Ugyanakkor a víz az egyik legértékesebb természeti kincsünk. Hogyan védekezhetünk az árvizek ellen és egyúttal hogyan óvhatjuk meg magunk és a jövő számára a vizet?

Biztonságos vízelvezetés a tiszta jövőért

Legyen szó aszályos időszakokról vagy heves esőzésekről – az időjárás egyre inkább a szélsőségek között ingadozik. Ezzel párhuzamosan nő a globális áruszállítás intenzitása, amivel egyre több szennyezőanyag kerül a levegőbe és a talajba. Ez így együtt veszélyes kombináció a jövő számára. Hogyan védekezhetünk tehát a víz ellen – és fordítva? Milyen vízelvezetési megoldásokkal érjük el annak megóvását?

Miért nem elég a vízelvezetés önmagában?

Az előbb még minden száraz volt, a következő pillanatban azonban felhőszakadás során heves eső zúdul a nagy teherbírású, áruszállítási területre. Persze a víznek minél előbb távoznia is kell innen. Azonban a vízelvezetést úgy kell megoldani, hogy az ne terhelje túl a közcsatornát és ne tartalmazzon veszélyes szennyező anyagokat. Változatos kihívások, amelyek megoldásához számos technológia integrálása szükséges. Az ACO pontosan erre a feladatra fejlesztette ki a rendszerláncot, az SWM (Surface Water Management, Csapadékvíz-kezelés) filozófia alappillérét. Ebben a folyamatban minden ACO termék biztosítja a víz útját azzal a céllal, hogy az tisztán és gazdaságosan kerüljön vissza a természetes körforgásba. Az ACO holisztikusan kialakított vízelvezetési megoldásokat kínál már ma a jövő környezeti kihívásaira.

Hogyan illeszkedik a rendszerlánc a különböző projektekbe?

Az ACO rendszerlánc olyan sokrétű és egyedi, mint az építőiparban megjelenő projektek igényei. Azaz a rendszerlánc nem egy konkrét megoldást takar, hanem annak építőelemeinek köszönhetően személyre szabható. A lánc egyik nagy előnye, hogy minden komponense összhangban áll a többi elemmel. Másik előny, hogy a kivitelező mindent egy kézből, egy forrásból szerezhet be, ezzel biztosítva a lánc során megvalósuló összhangot és minőséget.

Hogyan működik az ACO rendszerlánc?

Collect – Clean – Hold – Release, azaz Összegyűjtés – Tisztítás – Tárolás – Visszajuttatás. Az ACO rendszerlánca ezt a négy kulcspontot használja a víz felelős és gazdaságos kezelése során.


Tudjon meg többet az ACO csapadékvíz-gazdálkodásáról blogcikkeinkből!

TOP