Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Frissül az ACO Stormbrixx termékkínálata, itt a HD 900

A folyamatos termékfejlesztésnek köszönhetően bővült a Stormbrixx család, az új tag a HD900-as verzió. Ennek az új elemnek a használatával számos előny érhető el.

Rendszerláncban gondolkodik az ACO, amikor a csapadékvíz-gazdálkodás témáját járja körbe. A rendszerlánc egyes elemeit alkotó termékek mindegyike hozzájárul ahhoz, hogy a jövő generációi is élvezhessék a manapság már csak kék aranynak nevezett vizet. Az összegyűjtés – tisztítás – tározás – visszajuttatás (Collect – Clean – Hold – Release) elemek közül a Stormbrixx az utolsó két lépcsőfokban vesz részt.

Az ACO Stormbrixx építőelemes csapadékvíztározó rendszer új tagja a nagy igénybevételű területek kiszolgálására alkalmas. A HD900 változat magassága 50%-kal nagyobb, mint az eddig elérhető HD600, ami számos előnyt jelent. Egyrészt nagyobb rugalmasságot biztosít a méretezés területén, hiszen egy elemből meg lehet oldani azt a magasságot, amihez korábban teljes és egy fél elemekre volt szükség. Mindez a költségekben is megmutatkozik, hiszen az új HD900 ára kedvezőbb, mintha két elemből építkeznénk. Ugyanakkor 95%-os üregtartalma nagyfokú hatékonyságról árulkodik. Jelentősen kevesebb földmunkára van szükség, mint a klasszikus kavics-cső kombinációjú rendszer esetében.

Szikkasztás során az előzőleg összegyűjtött és kezelt felszíni vizet az ACO Stormbrixx szikkasztó rendszerében gyűjtik össze. Innen a talaj szikkasztóképességének megfelelő módon jut a talajba, és elősegíti a talajvíz újratöltését. Abban az esetben, ha a tározó tartály PE vagy PP fóliával van körbeágyazva, akkor egy tetszőleges méretű és formájú tartályt kapunk, amelyben a korábban összegyűjtött és tisztított felszíni vizet összegyűjtik, majd ellenőrzött módon és időeltolódással a befogadó hálózatba bocsátják esetleg újrahasznosítják. A felszíni vizek csatornába vagy a befogadó vizekbe történő szabályozott kibocsátása egyre fontosabbá válik, különösen nagy esőzések esetén. Ily módon a vihar alkalmával leeső nagy intenzitású zápor burkolt felszínen történő csúcsáramlása időben elnyújtható, ezért a közműhálózati terhelés jelentősen csökken.


Tudjon meg többet az ACO csapadékvíz-gazdálkodásáról blogcikkeinkből!