Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Minden, amit a beépített lábtörlőkről tudni érdemes

Jó esetben a házunk bejárata előtt elhelyezett lábtörlő a tisztításon felül esztétikai funkcióval is rendelkezik. A beépített lábtörlők mindkét feltételt teljesítik. Mindamellett, hogy megfelelően távolítják el a szennyeződéseket, a bejáratot is elegánssá teszik. Nézzük meg mitől különlegesek a beépített lábtörlők.

Házunk bejárata olyan, mint egy névjegykártya: első ránézésre véleményt alkot róla – és ezen keresztül – rólunk a látogató. A bejárati ajtóhoz kihelyezett lábtörlő az egyik első dolog, amit bárki észrevesz. Lábtörlő választásakor az is megfontolandó, hogy a lakásba belépve a lábtörlőn múlik, hogy mennyi külső szennyeződést viszünk be magunkkal. Ez utóbbi különösen felértékelődik a saras, latyakos őszi-téli időszakban. Sőt, ha már a télnél tartunk: ugye sokaknak okozott bosszúságot a bejárati ajtó előtt kialakuló tócsa? Nem is beszélve a vastag anyagból készülő és így nehezen száradó lábtörlőről? A beépített lábtörlőkkel mindezeknek a kellemetlenségeknek véget vethetünk. A lábtörlő kialakítása a legnagyobb tisztítási hatékonyságot szolgálja. Az alatta levő tálca gyűjti a vizet, amelyet el is vezethetünk vagy egyszerűen elszikkaszthatunk. A lábtörlő felső részét ugyanúgy tisztíthatjuk, mint bármely más lábtörlőt.

Tisztítsa meg a lábtörlő szőnyegét porszívóval vagy kefével.

Helyezze be a horgot (vagy pedig valamilyen hasonló keskeny tárgyat, ami horogként funkcionálhat) a szőnyeg vagy a rács végén található egyik nyílásba és fordítsa el a kampót ellenállásig, 90°-kal. Ezután emelje meg a rácsot és vegye ki a kezével.

Seprűvel vagy egy rongydarabbal tisztítsa meg a szőnyeg alatti részt. Majd helyezze vissza a szőnyeget a helyére.


Ha egy kicsivel szeretnénk tovább menni, akkor nem elégszünk meg a kinti lábtörlővel, hanem a lakáson belülre is beépítünk egyet. A benti lábtörlő, mindamellett, hogy megjelenésében összhangban áll a kintivel, a maradék, finomabb szennyeződést is eltávolítja cipőnkről. A tálca alacsony beépítési magasságának köszönhetően bármilyen burkolatba elhelyezhető.

A beépített lábtörlő további előnye, hogy használat közben nem mozdul el, így hatékonyabban távolítja el a szennyeződést. A beépítésnek köszönhetően nincs kilógó perem vagy felület, a bejárat akadálymentesen alakítható ki.

ACO Self Vario lábtörlő beépítése


Pontokba gyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket, amelyek az ACO Self® lábtörlőkkel kapcsolatban általában felmerülnek.

Nem szükségszerű, de lehetséges. Lehet szikkasztani is a tálcába kerülő folyadékot, de el is lehet vezetni onnan.


Horganyzott acél, gumibetétes, műrost betétes rácsok rendelhetők.


Nem kell besüllyeszteni az aljzatbetonba, hanem annak a tetejére építjük a 12 mm magas alumínium keretet, majd a burkolattal körülburkoljuk. Így olyan lábtörlőnk lesz, ami nem lóg ki a burkolatból és könnyen tisztítható.


Nincs ekkora méretű egyben, de a lábtörlőket egymás mellé sorolva kialakítható a kívánt méret.


Igen, bármikor lehet bele másik betétet vásárolni, akár más anyagút is.


Bármely bejárathoz, ahol anyagmozgatás nem történik. A lábtörlők személyforgalomra vannak kialakítva.


A Vario lábtörlőtálca tartalmazza a horganyzott keretet is, tehát egy tálcára és egy rácsra lesz szükség.


Amennyiben nem fér el a rétegrendben a lábtörlőtálca, alkalmazhatjuk a 26 mm magas alumíniumkeretet a rács fogadására.


Az ACO lábtörlők gyalogos teherbírásúak.


A Classic kialakítás csak terpesztett horganyzott acél ráccsal rendelhető és látszó polimerbeton élvédelemmel van ellátva. A Vario lábtörlőhöz több fajta rács is elérhető és horganyzott acél élvédelem fut rajta körbe.