Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Hogyan tervezhetem meg helyesen a házam vagy a lakásom előszobáját?

A házunk bejárati területe, az előszoba nagyon személyes rész, ugyanis a mindennapi élet számos kelléke található meg itt. Ugyanakkor házunkból ezt a területet látja a legtöbb ember. A bejáratnak és környékének nemcsak szépnek, hanem praktikusnak is kell lennie annak érdekében, hogy dolgainkat egyszerűen tárolhassuk itt. Pont ezek miatt fontos, hogy időt szánjunk a megtervezésére. Első tanácsunk éppen ezért az, hogy készítsünk egy listát mindazokról a tételekről, amiket az előszobában szeretnénk tartani.

Segítségképpen mi már össze is állítottunk egy ilyen listát. Ezt végig olvasva könnyebben átgondolhatja mire is van szüksége valójában.

Ellenőrzőlista
Az előszoba megtervezéséhez

  • Ruhásszekrény
  • Cipősszekrény
  • Szék / Pad
  • Asztal
  • Tükör
  • Kulcstartó
  • Beltéri lábtörlő

Tanács:

a bejárat tisztán tartása érdekében kombinálja a beltéri és a kültéri lábtörlőt


A bejáratnál mindenképpen legyen ruhásszekrény vagy legalábbis fogas, ami helyet biztosít a kabátoknak, kardigánoknak. A szekrény lehet tényleges szekrény vagy egyszerű kampók a falra szerelve, esetleg szabadon álló fogas. Az ön fantáziája és ízlése dönti el melyik megoldást választja.


Különösen hasznos, ha többen laknak együtt, amikor sok pár cipőt kell elhelyezni, illetve ha sok látogatójuk érkezik. A szekrénybe elzárt cipőkkel az előszoba rendezettebb képet mutat és könnyebb tisztán tartani. Ízlés szerint választhat zárt vagy nyitott cipőtartót.


A bejáratnál elhelyezett szék vagy pad nemcsak az idősebb generációnak nyújt kényelmet, hanem akár a cipőnket is gyorsabban felvehetjük ülve. Ugyanakkor hasznos lehet, amikor a vásárlásból hazaérve ide tesszük le a csomagokat. De akár a táskáknak is biztosíthat állandó helyet.


A bejárathoz felszerelt tükörben még egy utolsó pillantást vethetünk magunkra leellenőrizve, hogy az aznapra szánt öltözetünkkel minden rendben van-e. A tükröknek köszönhetően a terek nagyobbnak tűnnek.


A bejárat közelében elhelyezett kis asztal tárolási lehetőséget biztosít mindennapi tárgyainknak, például biciklilámpák és sisakok, a kutya póráza, táskák, bevásárlólisták számára. De akár átmeneti tároló is lehet, ide tehetünk minden olyan tárgyat, amit később szeretnénk magunkkal vinni.


A bejárati ajtó és egyéb kulcsok praktikus tárolására szolgál, megelőzve ezzel a kulcsok folyamatos keresgélését. Használhatunk hagyományos kulcstartót, de kreativitásunkkal egyedi megoldásokat is készíthetünk.


A beltéri lábtörlő tökéletes kiegészítője a kültéri lábtörlőnek, amivel a cipőn maradt apróbb szennyeződéseket is eltávolíthatjuk. Különösen hasznos szolgálatot tesz rossz, esős időben. Ugyanakkor a bejárat külső és belső felének egységes hangulatot ad, megteremti köztük a harmóniát és a kapcsolatot.