Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Hogyan tervezzük meg a ház bejáratát?

Az élet legtöbb területén nagyon fontos az első benyomás. A bejárat és környéke egyben a háztulajdonos névjegykártyájaként is működik. Ha egy gyönyörű bejárat fogadja a vendégeket, akkor sokkal könnyebben megteremthető a jó hangulat, illetve nekünk sem mindegy, hogy hova térünk haza. Éppen ezért érdemes időt szánni a bejárat megtervezésére.

Összegyűjtöttük, hogy mire érdemes időt fordítanunk a tervezés során, milyen tényezőket kell fontolóra venni. A könnyebb átláthatóság kedvéért mindezt egy listában foglaltuk össze.

Ellenőrzőlista
A bejárat megtervezéséhez

  • Bejárati ajtó
  • Házszám
  • Névtábla
  • Csengő
  • Postaláda
  • Előtető
  • Külső világítás
  • Lábtörlő

Tanács:

válasszunk névre szóló lábtörlőt, így látogatói első pillantásra tudni fogják ki él itt

Nézze meg lábtörlőink kínálatát weboldalunkon!

Weboldal

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Elolvastam és megértetem az Adatkezelési tájékoztatóban írtakat.


A ház bejáratánál az ajtó kapja a domináns szerepet, amelynek a házzal összhangban kell állnia. A stílus mellett a biztonság és a szigetelés is fontos szerepet játszanak. Számtalan verzió közül választhatunk, léteznek fából, alumíniumból, rozsdamentes acélból, műanyagból készült ajtók, és létezik a különböző anyagok kombinációja. Színek terén szinte végtelen a választék. Csak a fantázia és a rendelkezésre álló pénzügyi keret szab határt.


A házszám a bejárat fontos része. Útbaigazítóként szolgál vendégeinknek, a postásnak és a különféle csomagküldő szolgálatok számára, akik ez alapján találják meg otthonunkat. A választék itt is végtelenül széles, ám ha mégsem találunk számunkra megfelelőt, akkor akár gyártathatunk is.


A ház, lakás lakóinak beazonosításához szükséges a névtábla. Főleg többlakásos társasházak esetében hasznos megoldás a könnyebb eligazodás érdekében.

Ötlet: a nevét a lábtörlőbe is beleírhatja (lásd 8. pont)


Csengő tekintetében is számtalan választási lehetőségünk van. Maradhatunk a hagyományos elektromos csengőnél, vagy beszereltethetünk videótelefont, hogy már a kapuban is láthassuk a látogatókat. Ugyanakkor ismét kezdenek divatba jönni a kopogtatók, amelyek különleges hangulatot adnak a háznak.


Gondolnunk kell arra is, hogy a leveleink biztonságos helyre érkezzenek. A postaládát jól látható és könnyen megközelíthető helyre szereljük fel. Egyre kevésbé használatos az ajtón található levélbedobó nyílás, mert ezeken keresztül sok hő távozik a lakásból.


Az ajtó fölötti előtető kifejezetten rossz időben lehet hasznos, amikor esőben felfogja a csapadékot. Hiszen mennyivel kényelmesebb a kulcsot úgy megkeresni, hogy közben nem csöpög a nyakunkba az eső. Vendégeink szintén értékelni fogják ezt az apróságot.


A hosszú téli esték és az éjszakák elkerülhetetlenné teszik a megbízható kültéri világítás beszerelését. Célszerű időzítőt és / vagy mozgásérzékelőt beszerezni hozzá.


A cipőnkkel kintről érkező szennyeződéseket fogja fel a lábtörlő. A minél hatékonyabb tisztítás elérése érdekében célszerű rögzített, beépített változatot beszerezni. Mindamellett, hogy hatékonyak, még vizuálisan is vonzóak. Azáltal, hogy beépítjük őket, nem csúszkálnak el használat közben és tartósabbak is. Sőt, akár névre szóló változatot is vásárolhatunk.