Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Használjuk ki a pincénket!

Egyre többször fordul elő, hogy a pincét nem eredeti funkciójában használjuk, hanem mintegy házunk megnagyobbításaként ott is életteret alakítunk ki. Hogyan hozzuk ki pincénkből a legtöbbet?

Látványos tendencia, hogy új családi házak építése során a pince vagy alagsor már nem a megszokott funkcióját kapja, azaz nem vagy nemcsak tárolóként funkcionál. Egyre többen terveznek oda is az életvitelükhöz leginkább illő helyiségeket. Ugyanígy megfigyelhető, hogy felújítások, valamint kisebb átalakítások során a pince funkciója megváltozik. Persze ehhez szükség van arra, hogy a korábban itt tárolt holmiknak új helyet találjunk, illetve hatékonyan kiselejtezzük azokat, amelyekre már nincs szükségünk.

A föld alatti helyiségek tervezése kapcsán két nagyon fontos tényezőt kell figyelembe venni: a természetes fény jelenlétét és a szellőztetés megoldását. Amennyiben ténylegesen használható, természetes fénnyel ellátott helyiséget szeretnénk, ahol szívesen töltjük az időnket, akkor körültekintően kell megtervezni a szobát. Az ACO Markant Therm pincebevilágító akna a lehető legtöbb természetes fényt jutattja be a föld alatti helyiségekbe, így könnyen előfordulhat, hogy csak az esti órákban lesz szükség mesterséges világításra. Az ACO világítóaknájával a szellőztetés is megoldott. Sőt, hálós rácsainak köszönhetően attól sem kell tartani, hogy szennyeződés kerül bele. Hasonlóan jó megoldást jelentenek az ACO Markant Therm pincebevilágító ablakok.

Az alagsor vagy pince új funkciójával nemcsak házunk válik nagyobbá, hanem akár kedvenc időtöltésünknek is külön helyszínt hozhatunk létre. A család minden tagja számára ideális új szoba jöhet létre, vagy akár csak egy-egy családtag privát szférája teremthető itt meg. És, hogy mire lehet használni a pincét? Berendezhetünk mosókonyhát, ha ezzel nem akarjuk a ház többi részétől elvenni a helyet. Létrehozhatunk dolgozószobát, egy külön kis mozitermet, kondigépekkel felszerelt edzőtermet, betehetünk ide billiárdasztalt, a gyerekeknek tanulószobát, de akár egy mini borospincét is berendezhetünk. Nézze meg inspiráló fényképeinket és merítsen belőlük ötletet.