Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Hogyan alakítsunk ki lejtést a fürdőszobában?

Épített zuhanyzónál kardinális kérdés a lejtés kialakítása, hiszen így biztosíthatjuk a víz elfolyását. Az ACO ShowerStep elegáns megoldást kínál erre a problémára.

Korábban már írtunk arról, hogy egyre népszerűbbek az épített zuhanyzók. A fürdőszoba látványos és elegáns elemei lehetnek, főleg olyan esetekben, amikor üvegfallal vesszük körbe őket. Ám, ha belegondolunk, nem is olyan egyszerű egy ilyen zuhanyzó kialakítása. Számos dologra oda kell figyelni a tervezés és a kivitelezés során. Ha zuhanytálcát vagy akár egy teljes zuhanykabint vásárolunk, akkor a lejtés kialakítására nincs gondunk, hiszen ott készen kapunk mindent. A feladat egyszerű, a beépítés az egyetlen feladatunk.

Más azonban a helyzet olyankor, amikor egyedi kívánságainkat szeretnénk megvalósítani és a fürdőszoba összhangját meghagyva akarjuk kialakítani a zuhanyzót. Az biztos, hogy szemet gyönyörködtető látvány lesz a végeredmény. Ugyanakkor számtalan kérdés felmerül. Hova építsük be a zuhanyfolyókát? Mekkora lejtést érdemes kialakítani annak érdekében, hogy ne álljon a víz a fürdőszobában? Mit tehetünk annak érdekében, hogy a lehető legszárazabban maradjanak a fürdő egyéb területei? Ezen kérdések egy részével korábban már foglalkoztunk, most a lejtés témakörét járjuk körbe.

A fürdőszoba területe teljesen sík, lejtés nélküli. A zuhanyzóban a zuhanyfolyóka irányában a víz elfolyásának megkönnyítése érdekében lejtést alakítunk ki. Ez a lejtés 1,5% és 2% között az ideális. Ez azt jelenti, hogy a fürdőszoba egyéb területei, a zuhanyzó bejárata és a zuhanyfolyóka között szintkülönbség alakul ki. Más szavakkal kifejezve a fürdőszoba magasabban helyezkedik el, mint a zuhanyzó. És itt ismét egy lényeges kérdés merül fel: hogyan hidaljuk át ezt a szintkülönbözetet? Sőt, a szintkülönbség mellé hogyan tudjuk stabilan beépíteni a zuhanyzónk üvegfalát?

ACO termékválasztékában megtalálható a probléma megoldására alkalmas termék, a ShowerStep. Alkalmazásával áthidalhatjuk a zuhanyfolyókával beépített zuhanyzó padlószintje és a fürdőszoba zuhanyterületen kívül eső felülete közötti szintkülönbséget. Az ACO ShowerStep tökéletes átmenetet képez a felületek között. Beépítése egyszerű, mellyel időt takaríthatunk meg. Ráadásul a burkolat éleit is megvédhetjük segítségével.

Az ACO ShowerStep felső éle 12 mm széles, ami annyit jelent, hogy üvegből készült kabinfal ráültetésére is van lehetőség. Nem véletlen a méretválasztás, hiszen így a sztenderd, 9 mm-es zuhanykabin-falakhoz használható az élprofil. További előnye, hogy használatával a burkolás egyszerűbb, kevesebb vágást igényel. Attól sem kell tartanunk, hogy esetleg hosszúságban nem passzol a zuhanyzónkhoz, hiszen egyszerűen a kívánt méretre vágható.

Beépítés után egy elegáns fémfelület látszik a zuhanyzó padlójának és a kabinfal találkozásánál.

Az ACO ShowerStep rozsdamentes acélból készül (1.4301) és két felületkezeléssel kapható. A szálcsiszolt változat az ACO Comfort zuhanyfolyókához ideális választás, míg az elektropolírozott verzió az ACO Exclusive Plusz és Modular zuhanyfolyókákhoz, valamint a Solid résfolyókához illik.

Annak érdekében, hogy zuhanyzóját évtizedekig problémamentesen használhassa, az építéshez kérje szakember segítségét.

Kérdés esetén az ACO szakértői örömmel segítenek Önnek.

ACO. we care for water

Footer

TOP

Az ACO-ról

Egy erős márka az egész világon. Az ACO fő rendszerei a professzionális vízelvezető rendszerek, víztisztító berendezések, víztározó és szikkasztó rendszerek. Tovább...

ACO Kereskedelmi Kft

Cégünk 1993 óta elkötelezett nagykövete a hazai vízelvezetési piacnak. Cégünk folyamatos innovációval kínál tökéletes műszaki és gazdaságos megoldásokat partnerei részére.

Kapcsolat

ACO Kereskedelmi Kft.

2330 Dunaharaszti
Jedlik Ányos út 24.

Fax.: +36 24 620 389
e-mail: acohu@aco.hu

Lépjen kapcsolatba velünk.