Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Hogyan alakítsunk ki lejtést a fürdőszobában?

Épített zuhanyzónál kardinális kérdés a lejtés kialakítása, hiszen így biztosíthatjuk a víz elfolyását. Az ACO ShowerStep elegáns megoldást kínál erre a problémára.

Korábban már írtunk arról, hogy egyre népszerűbbek az épített zuhanyzók. A fürdőszoba látványos és elegáns elemei lehetnek, főleg olyan esetekben, amikor üvegfallal vesszük körbe őket. Ám, ha belegondolunk, nem is olyan egyszerű egy ilyen zuhanyzó kialakítása. Számos dologra oda kell figyelni a tervezés és a kivitelezés során. Ha zuhanytálcát vagy akár egy teljes zuhanykabint vásárolunk, akkor a lejtés kialakítására nincs gondunk, hiszen ott készen kapunk mindent. A feladat egyszerű, a beépítés az egyetlen feladatunk.

Más azonban a helyzet olyankor, amikor egyedi kívánságainkat szeretnénk megvalósítani és a fürdőszoba összhangját meghagyva akarjuk kialakítani a zuhanyzót. Az biztos, hogy szemet gyönyörködtető látvány lesz a végeredmény. Ugyanakkor számtalan kérdés felmerül. Hova építsük be a zuhanyfolyókát? Mekkora lejtést érdemes kialakítani annak érdekében, hogy ne álljon a víz a fürdőszobában? Mit tehetünk annak érdekében, hogy a lehető legszárazabban maradjanak a fürdő egyéb területei? Ezen kérdések egy részével korábban már foglalkoztunk, most a lejtés témakörét járjuk körbe.

A fürdőszoba területe teljesen sík, lejtés nélküli. A zuhanyzóban a zuhanyfolyóka irányában a víz elfolyásának megkönnyítése érdekében lejtést alakítunk ki. Ez a lejtés 1,5% és 2% között az ideális. Ez azt jelenti, hogy a fürdőszoba egyéb területei, a zuhanyzó bejárata és a zuhanyfolyóka között szintkülönbség alakul ki. Más szavakkal kifejezve a fürdőszoba magasabban helyezkedik el, mint a zuhanyzó. És itt ismét egy lényeges kérdés merül fel: hogyan hidaljuk át ezt a szintkülönbözetet? Sőt, a szintkülönbség mellé hogyan tudjuk stabilan beépíteni a zuhanyzónk üvegfalát?

ACO termékválasztékában megtalálható a probléma megoldására alkalmas termék, a ShowerStep. Alkalmazásával áthidalhatjuk a zuhanyfolyókával beépített zuhanyzó padlószintje és a fürdőszoba zuhanyterületen kívül eső felülete közötti szintkülönbséget. Az ACO ShowerStep tökéletes átmenetet képez a felületek között. Beépítése egyszerű, mellyel időt takaríthatunk meg. Ráadásul a burkolat éleit is megvédhetjük segítségével.

Az ACO ShowerStep felső éle 12 mm széles, ami annyit jelent, hogy üvegből készült kabinfal ráültetésére is van lehetőség. Nem véletlen a méretválasztás, hiszen így a sztenderd, 9 mm-es zuhanykabin-falakhoz használható az élprofil. További előnye, hogy használatával a burkolás egyszerűbb, kevesebb vágást igényel. Attól sem kell tartanunk, hogy esetleg hosszúságban nem passzol a zuhanyzónkhoz, hiszen egyszerűen a kívánt méretre vágható.

Beépítés után egy elegáns fémfelület látszik a zuhanyzó padlójának és a kabinfal találkozásánál.

Az ACO ShowerStep rozsdamentes acélból készül (1.4301) és két felületkezeléssel kapható. A szálcsiszolt változat az ACO Comfort zuhanyfolyókához ideális választás, míg az elektropolírozott verzió az ACO Exclusive Plusz és Modular zuhanyfolyókákhoz, valamint a Solid résfolyókához illik.

Annak érdekében, hogy zuhanyzóját évtizedekig problémamentesen használhassa, az építéshez kérje szakember segítségét.

Kérdés esetén az ACO szakértői örömmel segítenek Önnek.