Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Zuhanyfolyóka vagy padlóösszefolyó? A nagy kérdés!

Mindenki ismeri a reggeli rohanást a fürdőszobában, a kapkodást, amikor minél gyorsabban szeretnénk elkészülni. A funkcionalitás egyre inkább elsőbbséget élvez és mind többen választjuk a zuhanyzást. Lehet szó épített zuhanyról vagy hagyományos zuhanykabinról, mindegyik változathoz szükség van hatékony vízelvezetésre is. Választhatunk zuhanyfolyókát vagy padlóösszefolyót.

Mi a különbség a két megoldás között? Mikor válasszuk az egyiket és mikor a másikat? Rövid cikkünkben bemutatjuk mindkét megoldást és egyúttal választ adunk a fenti kérdésekre is.

Mikor válasszunk zuhanyfolyókát?

Megjelenés: karcsú, hosszú alakjával a zuhanyfolyóka stílusos megjelenést biztosít a zuhanyzónak. A folyókát beépítik a padlóba, így az harmonikusan illeszkedik a fürdőszobához.

Nincs szintkülönbség: a folyóka a csempe szintjével kerül egy magasságba. Ez megakadályozza, hogy a víz összegyűljön rajta vagy beüssük a lábunkat a szélébe.

Méret: a zuhanyfolyóka különböző hosszúságban kapható, 60-120 centiméter között választható a mérete. A hosszabb változat nagyobb, bejárható zuhanyzókhoz ideális, főleg abban az esetben, ha több zuhanyfejet is beépítünk.

Beépítés: a zuhanyfolyóka egyszerűen beépíthető. Az alacsony beépítési magasságnak köszönhetően új építésű lakások, házak, valamint régebbi épületek felújítása esetén is alkalmazható.

Mikor válasszunk padlóösszefolyót?

Kompakt: a padlóösszefolyó egy kompakt, 10-20 cm széles lefolyó. Kis zuhanyzók esetében ideális választás.

Megjelenés: kör és négyzet alakú rácsok is választhatók rozsdamentes acél kivitelben, amely könnyen tisztán tartható, higiénikus megoldást biztosít. A rácsok felületét minden esetben finomra kezelik, hogy mezítláb rálépve biztonságos legyen.

Költségek: a padlóösszefolyók általában olcsóbbak, mint a zuhanyfolyókák. Amennyiben korlátozott költségvetéssel rendelkezünk, az ár fontos tényező lehet a döntés során.

Összegzés

A zuhanyfolyóka vagy padlóösszefolyó lefedésére számtalan lehetőség van: választható rozsdamentes acélból készült rács, üveg felső rész vagy burkolható felső is. A fedlapokkal nemcsak modern hatást érhetünk el a fürdőben, hanem anyaguknak köszönhetően könnyen tisztíthatók és higiénikusak is. Mindez egyszerűvé teszi a karbantartást.

Összességében nincs helyes vagy helytelen választás. Minden az ízlésünkön, a fürdőbe illő formavilágon és a rendelkezésre álló költségvetésen múlik.