Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Mire jó a kavicsstabilizáló?

Egyértelműen megmutatkozik a trend a kertekben: különféle anyagok és színek harmonikus kombinációja mentén alakítják ki a terület végső összképét. Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a kavics és a murva használata, amelyek modern talajtakaróként funkcionálnak. Nem mellesleg az áruk is kedvezőbb, mint a járólapoknak, telepítésük ugyanakkor egyszerű. Másik fontos előnyük a jó vízelvezetés: az esővíz gyorsabban bejut a talajba.

Ugyanakkor mindenki ismeri a kavicsszőnyeggel együtt járó problémákat: a kavicsos fedőréteg elmozdul, ezáltal egyenetlen lesz a felszín és ránézésre rendezetlennek tűnik a terület. Ezt a problémát könnyen orvosolhatjuk egy egyszerű eszköz beszerzésével. Az egységes és rendezettebb terület elérése érdekében használjunk kavicsstabilizálót. Ez a polipropilén anyagból készült méhsejt profilú lemez stabil felületet biztosít. Sőt, a terület vízelvezető képességét nem befolyásolja, viszont az alsó részén található geotextil segítségével megakadályozza a gyomnövények terjedését. A kavicsstabilizálóval ellátott felület szép, sima, rendezett lesz, miközben kellő stabilitást biztosít a gyalogosoknak, illetve a járműforgalom számára egyaránt.

Előnyök

  • A kavics a kívánt helyen marad
  • Nyomvályúmentes területet biztosít, így a kavics nem vezeti meg a kerékpárok és az autók kerekeit
  • Még magas sarkú cipőben is egyszerű közlekedni a kavicsstabilizálóval ellátott területen
  • Szilárd felületet biztosít kerti bútorokhoz, de még létrák használatához is
  • Vízáteresztő és megakadályozza a gyomnövények elterjedését
  • Könnyen kezelhető
  • Könnyen méretre vágható (fák körül, gyalogút mentén)
  • Kevés töltőanyag kell a rács feltöltéséhez: négyzetméterenként 80 kg murva, kavics

ACO Self Pro kavicsstabilizáló videó

ACO Kisokos kavicsstabilizáló