Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Dizájnrácsok, avagy a kültéri folyóka díszei

Elkészült a kültéri vízelvezető rendszerünk, már csak a rácsot kell rátennünk. De vajon mikor melyik rácsot válasszuk? Ez esztétikán kívül van valami egyéb dolog is a különböző mintázatok között, ami fontos lehet a választásnál? Persze, hogy van. Meg is nézzük részletesen ezeket.

Többször említettük már, hogy a kültéri vízelvezetés megtervezését és kivitelezését célszerű szakértőre bízni. Még ha kívülről szemlélve csak egy egyszerű árokásásnak és egy cső lefektetésének tűnik is a dolog, mindezt hidraulikai számítások és komoly tervezőmunka előzi meg. A választás során az sem mindegy, hogy milyen folyókát építünk be, illetve hogyan alakítjuk ki a lejtést. Ehhez képest gyerekjátéknak tűnik a megfelelő rács kiválasztása – feltéve, ha eligazodunk a kínálatban. Azonban több fontos tényezőt itt is figyelembe kell venni:

  • milyen terhelésnek lesz kitéve az adott rács? Gyalogos, eseti személygépkocsi, esetleg nagyobb terepjáró?
  • milyen környezetbe építjük be a folyókát és a rácsot? Például medence közelébe javasolt a rozsdamentes acélból készült rács.

Rácsválasztó

Csak klikkeljen a kiválasztott rácsra és a felsorolás alatt megjelenik annak rövid leírása néhány beépítési fotóval.

Microgrip műanyag rács

A Microgrip műanyag rács csúszásmentes burkolatot biztosít a ház körüli vízelvezető rendszerek számára. A bevált kagylós szerkezet mellett a rács sok apró kitüremkedéssel van ellátva, amelyek biztosítják, hogy még nedvesen vagy vizesen is biztonságos, csúszásmentes maradjon. Így akár személyautóval is nyugodtan igénybe vehető.