Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Tisztíthatóság szerepe a nagykonyhákban

Mennyire tisztítható könnyen és egyszerűen az Ön vízelvezető rendszere? Első hallásra talán meglepő lehet, de a tisztíthatóság jelentős hatással bír az éttermi és ipari konyhák higiéniájára, így az egészségre és a működési költségekre is.

A szennyvízkezelés jelentős hatással van bármely élelmiszer-szolgáltató létesítmény teljesítményére, kialakítása pedig a tisztaságra. Tapasztalatunk szerint azonban a tervezés során sokszor átsiklanak ennek jelentősége felett. Míg a látható dolgok, azaz az eszközök, berendezések kiválasztására nagy hangsúlyt fektetnek, addig a padló alattiak kevesebb figyelmet kapnak. Miért is olyan fontos a tisztíthatóság?

1. Idő és pénz

Ahhoz, hogy konyhája a lehető leghatékonyabban működjön, és a költségeket a lehető legalacsonyabb szinten tartsa, fontos egy olyan hatékony vízelvezető és zsírleválasztó rendszer kialakítása, amely összhangban van a konyha eredeti funkciójával. A rendszert úgy kell megtervezni, hogy minimális karbantartási igénnyel működjön, illetve gyorsan és egyszerűen tisztítható legyen.

Az ACO a vízelvezető rendszereit rozsdamentes acélból készíti az EHEDG higiéniai előírásainak megfelelően, így ezek a kiemelkedő öntisztulási képességük mellett könnyen és egyszerűen tisztíthatók.

2. Alkalmazottak

Függetlenül attól, hogy mennyire szigorú a takarítási szabályzata és mennyire elkötelezettek az alkalmazottai, a nehéz és időigényes takarítási folyamat könnyen kedvüket szegheti. Az ACO termékeket ennek tudatában terveztük. Például a rozsdamentes acélból készült bűzzár könnyen eltávolítható és tisztítható, zsírleválasztó rendszereink automatizált tisztító funkciói pedig gyors és egyszerű folyamatot biztosítanak.

3. A környezet

Túl sok vizet és mosószert használ? Kénytelen gépi takarító eszközöket használni, hogy megtisztítsa a vízelvezető folyóka sarkait a lerakódott a szennyeződésektől vagy a padló és a falak találkozását? A higiénikusan kialakított vízelvezető rendszer és a higiénikusan kialakított szegélyek alkalmazása minimálisra csökkenti a takarítási folyamat során felhasznált víz és mosószer mennyiségét, ezáltal csökkenti az üzemeltetési költségeket, valamint gyorsabbá, hatékonyabbá és környezetbarátabbá teszi a tisztítást. Sőt, az ACO DSA szolgáltatása során elemezi és értékeli a konyhai szennyvízkezelés állapotát, beleértve a vízelvezetési és zsírleválasztási megoldásokat is.

Ha szeretne többet megtudni a tisztíthatóságról és annak szerepéről a higiénikus és egészséges nagykonyha kialakításában, kérjük, vegye fel a kapcsolatot műszaki tervező csapatunkkal.


Tudjon meg többet a higiénikus és egészséges konyha összetevőiről!