A higiénikus konyha a tiszta és biztonságos szennyvízkezelési rendszer kiválasztásával kezdődik.
Higiénikus konyha - tiszta, biztonságos és egészséges
A vendéglátóipari, szállodai konyhákban keletkező szennyvíz magas olaj- és zsírtartalommal rendelkezik. Amennyiben ez a szennyvíz közvetlenül a lefolyórendszerbe kerül, akkor ennek zsírtartalma kirakódhat a csővezeték belső falán, ami dugulást okozhat. Mindemelett kellemetlen szagokat okoz, veszélyezteti a tisztaságot, a konyha higiéniáját. Ezen tényezők nagyban befolyásolhatják a vendéglátás minőségét, mely hosszú távon a vendégek számában is jelentkezni fog.
A higiénikus és egészséges konyha kialakítása a hatékony szennyvízkezelési rendszer kiválasztásával kezdődik. Olyan rendszert kell létrehozni, amely könnyen tisztítható, ezáltal támogatja a termelékenységet és az egészséges konyhai környezetet.
A jól megtervezett konyha hatékony szennyvízelvezető rendszerrel előnyös a vendégek, a tulajdonos, a dolgozók és általában a környezet számára. Az ACO komplett megoldásokat és szolgáltatásokat kínál, amelyek minden konyha igényeit lefedik.
ACO Zsírcsapda
Ismerje meg az ACO nagykonyhai családjának legújabb tagját, az ACO Zsírcsapdát. A kompakt méretű, szabadon álló eszköz, egyszerre akár több konyhai berendezés fogadására képes. Használható éttermekben, szállodákban, gyorséttermekben, kávézókban, büfékben, de akár hentesüzletekben is.
Egészséges gasztronómiai receptünk
Az élelmiszer-minőség, az élelmiszer-biztonság, az alkalmazottak szakértelme és a konyhai eszközök minősége minden vendéglátóegység számára a legfontosabb tényezők között szerepelnek. Ezzel szemben gyakran előfordul, hogy a konyhai infrastruktúra fontosságát kevésbé veszik figyelembe vagy alábecsülik. A higiénikus és így egészséges konyha a megfelelő szennyvízkezeléssel kezdődik.