Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Szennyvízkezelés – négy alapvető indok

A vízelvezető és zsírkezelő rendszerek nélkülözhetetlen alkotóelemei a higiénikus, egészséges és hatékony konyhai környezet megteremtésének. Jelen cikkünkben elmagyarázzuk, miért olyan fontos a hatékony szennyvízkezelés.

A zsírok és olajok mind a főző mind az az előkészítő területeken komoly gondot jelenthetnek, mivel közvetlenül érintik a konyha belső és külső lefolyórendszerét. A csatronahálózatba kerülő zsírok és olajok származhatnak élelmiszer-maradványokból, vagy a főzéshez-sütéshez használt zsiradékból, illetve az élelmiszer-feldolgozó gépek, konyhai eszközök és evőeszközök tisztításából is. Általános igazság, hogy minden konyhában létrejön zsírokat, olajokat, valamint élelmiszer-maradványokat tartalmazó szennyvíz. Miért olyan fontos a konyhai szennyvizet kezelni?

1. Kerülje el a büntetéseket

Ismeri a szennyvíz pontos zsírtartalmát? A nagykonyhák, éttermek által a szennyvízcsatornába engedhető zsírok és olajok mennyisége szigorúan szabályozott és ellenőrzött. Amennyiben túllépi ezt a határértéket, az súlyos bírság kiszabását eredményezheti. Mi, az ACO-nál örömmel segítünk Önnek a megfelelő zsírfogó kiválasztásában, telepítésében és karbantartásában.

2. Az alkalmazottak biztonsága

A rosszul kialakított vízelvezető rendszer könnyen eldugulhat, aminek következtében már a padlóról sem képes elvezetni a vizet. A nedves és zsíros padló fokozott csúszás- és balesetveszélyt jelent az alkalmazottak számára. Egy olyan rendszerrel, mely a megfelelő folyókából, zsírleválasztóból és akár szennyvízátemelőből áll, megelőzhetők az ilyen típusú balesetek. Az ACO-nál biztonságos, könnyen kezelhető és tisztítható rendszereket gyártunk, így konyhája biztonságos munkahellyé válik az ott dolgozók számára.

3. Kellemetlen szagok

A megfelelő vízelvezető rendszer és zsírleválasztó megakadályozza a zsírok és olajok felhalmozódását a csővezeték-rendszerben. Ez ugyanis kellemetlen szagokat okozhat, amelyek zavarhatják mind a vendégeket, mind az alkalmazottakat.

4. Takarítás és kapcsolódó költségek

Úgy érzi, hogy túl sok időt vesz el a konyha takarítása? A működési költségek alacsonyan tartása érdekében az ACO zsírleválasztó berendezéseit úgy terveztük, hogy azok a lehető legkisebb karbantartási és tisztítási költséggel üzemeljenek. Vízelvezető rendszereink könnyen és hatékonyan tisztíthatók, ami idő- és költségmegtakarítást eredményez.

Mit tehet Ön a zsírleválasztás javítása érdekében a nagykonyhában?
Jó hírünk van: Számos zsírleválasztási megoldást kínálunk, amelyeket könnyen az Ön igényeire szabhatunk, függetlenül attól, hogy nagykonyhát, vagy egy kis reggelizőt üzemeltet.

Az ACO zsírleválasztó berendezései MSZ EN1825 szerint tanúsítottak és teljes mértékben kompatibilisek az ACO padlóösszefolyókkal, folyókákkal és az ACO Pipe csőrendszerrel.

Ha szeretne többet megtudni az ACO által ajánlott szennyvízkezelési megoldásokról, kérjük, vegye fel a kapcsolatot műszaki tervező csapatunkkal.


Tudjon meg többet a higiénikus és egészséges konyha összetevőiről!