Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Nagykonyhai szennyvízkezelés: mire érdemes odafigyelni?

Amennyiben Ön egy vendéglátással foglalkozó szervezet, étterem, konyha felelős és sikeres vezetője, akkor tisztában van azzal, hogy a vízelvezető és zsírleválasztó rendszerek milyen hatással lehetnek a higiénikus és egészséges konyha kialakítására. De vajon honnan tudhatja, hogy a rendszer specifikációi helyesek? Íme, néhány alapvető útmutatás a rendszer megfelelő kialakításához.

Új vízelvezető vagy zsírleválasztó rendszert szeretne létrehozni, hogy ezzel is javítsa konyhája higiéniáját? A szennyvízelvezetés piacvezető cégeként tudjuk, hogy az egészséges ételkészítés az egészséges szennyvízkezeléssel kezdődik. Az alábbiakban kiemeljük a tervezés során érintendő legfontosabb területeket, és azokat a fontos kérdéseket, amelyeket fel kell tenni a specifikációs kritériumok összeállításakor.

1. Milyen zsírleválasztó rendszert igényel konyhája most és a jövőben?

A zsírleválasztó rendszerek minden nagykonyhai művelet alapvető részét képezik. A szükséges rendszer típusa és teljesítménye számos tényezőtől függ, többek között:

  • A konyha mérete
  • Az elkészített étel típusa
  • Az étel készítésének módja
  • Jelenlegi és függőben lévő jogszabályok
  • Rendelkezésre álló tér
  • Tisztítási és karbantartási lehetőségek
2. Milyen vízelvezető rendszert igényel konyhája?

A vízelvezető rendszer meghatározása során is számos fontos kérdést kell feltenni:

  • A konyha legnagyobb kihasználtsága mellett mekkora kapacitású vízelvezető rendszerre van szükség?
  • Hol kell elhelyezni a vízelvezetőt?
  • Milyen vízelvezető rendszer lesz kompatibilis a többi rendszerrel, beleértve a padlóburkolatot, a zsírleválasztási megoldásokat és a csővezetékeket?
  • A vízelvezető rendszer tervezése során figyelembe vették a higiénikus kialakítás alapelveit, amelyekkel megkönnyíthető a tisztíthatóság?
3. Személyre szabható-e igényeim szerint a szennyvízkezelési rendszerem?

Ha étterme, nagykonyhája különleges zsírleválasztó és vízelvezető rendszert igényel, akkor mindenképpen győződjön meg arról, hogy a kiajánlott rendszerek specifikációja megfelel-e az elvárásainak. Az ACO, mint az élelmiszeripari szektor zsírleválasztó, valamint vízelvezető rendszereinek tervezésében és gyártásában világelső vállalat, olyan egyedi megoldásokat kínál, amelyek lehetővé teszik a nagykonyhákat üzemeltetők számára az egyedi igények kiszolgálását és az egészséges konyhai környezet megteremtését.

4. Mennyire lesz egyszerű az új rendszerek működtetése?

A nehezen kezelhető zsírleválasztó rendszerek és a nehezen tisztítható vízelvezető folyókák közvetlenül befolyásolják az Ön konyhájának, éttermének minőségét és higiéniáját. Termékeinket úgy terveztük, hogy könnyen telepíthetők és könnyen használhatók legyenek. Zsírleválasztó rendszereink teljesen automatizált tisztítási funkciókat is tartalmaznak. Online és személyes technikai támogatás és képzés is elérhető alkalmazottai számára. Mindezzel minimálisra csökkenthetők az üzemeltetési költségek és Ön az étel minőségére, valamint az étterme által nyújtott szolgáltatásra összpontosíthat.

5. Milyen műszaki támogatást nyújt a vízelvezető rendszer és a zsírleválasztó gyártója?

Fontos, hogy a megfelelő zsírleválasztót és vízelvezető rendszert szerezze be nagykonyhájához, illetve olyan termék- és rendszergyártóval dolgozzon együtt, aki megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkezik az élelmiszeriparban és az élelemiszerfeldolgozás területén. Az ACO piacvezető zsírleválasztó és vízelvezető megoldásokat kínál, amelyek kialakítása a vendéglátóipari vállalkozásokkal folytatott több éves együttműködésben szerzett tapasztalatokon alapulnak. Műszaki csapatunk projektspecifikus útmutatást nyújt a rendszerek tervezésével, telepítésével és üzembe helyezésével kapcsolatban. Garantáljuk a pótalkatrészek rendelkezésre állását, így biztosítva, hogy éttermének eredményességét a szennyvízkezelő rendszer esetleges javítása során ne befolyásolja a költséges leállás. Végül, de nem utolsó sorban az ACO speciális szolgáltatásai közé tartozik a DSA (Drainage System Assessment), amely során a vállalat szakemberei megvizsgálják és felmérik a konyhájában található szennyvízrendszer állapotát.

Ha szeretne többet megtudni a tisztíthatóságról és annak szerepéről a higiénikus és egészséges nagykonyha kialakításában, kérjük, vegye fel a kapcsolatot műszaki tervező csapatunkkal.


Tudjon meg többet a higiénikus és egészséges konyha összetevőiről!