Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Receptünk a higiénikus és egészséges nagykonyhákhoz

Az élelmiszerek minősége, az élelmiszer-biztonság, a személyzet szaktudása és lojalitása, valamint az ételkészítéshez használt berendezések kulcsfontosságúak minden éttermi, konyhai vállalkozás számára. Ezzel szemben a konyha infrastruktúráját, annak hatását gyakran alábecsülik, sőt esetenként figyelmen kívül hagyják. Az ACO, mint az élelmiszeripari szektor zsírleválasztó, valamint vízelvezető rendszereinek tervezésében és gyártásában világelső vállalat, tisztában van azzal, hogy a higiénikus és egészséges nagykonyha, a higiénikus szennyvízkezeléssel kezdődik.

Láthatatlan infrastruktúra. Így nevezzük egy higiénikus és egészséges nagykonyhában a hatékony szennyvízkezelést, amelynek köszönhetően javul az élelmiszer-biztonság, illetve amely lehetővé teszi a könnyű tisztítást és megakadályozza, hogy a szennyeződés közvetlenül a csatornába kerüljön. Ez a vízelvezető rendszer az előzőeken keresztül közvetlen hatással van az üzemeltetési költségekre, az állásidőre és bármely nagykonyha pénzügyi helyzetére. Ebből egyenesen adódik a kérdés: melyek tehát az egészséges szennyvízkezelés kulcsfontosságú összetevői?

1. Kétlépéses zsírleválasztás

Minden konyha termel szennyvizet, amely olajokat, zsírokat és ételmaradékot is tartalmaz. A nem megfelelő zsírkezelés duguláshoz, kellemetlen szagok kialakulásához vezet, amelyek visszataszítók mind az alkalmazottak, mind a vendégek számára. Emellett a csatornából visszaszivárgó, vagy el sem folyó szennyvíztől nedves padló csúszásveszélyt és túlzott tisztítási költségeket okoz.

Az ACO teljes körű zsírleválasztási megoldást kínál a mosogatótól a csatornáig. Az előírásoknak megfelelően telepített zsírleválasztó az épületen kívüli csatornahálózatot védi, de a kétlépcsős megoldással az épületen belüli csatornahálózatot is meg tudjuk védeni a dugulástól.

2. Költséghatékony, funkcionális vízelvezetés

A vízelvezető rendszert úgy kell megtervezni, hogy az alacsonyan tartsa az üzemeltetési költségeket, valamint higiénikus és biztonságos munkakörnyezetet biztosítson. Az ACO olyan vízelvezető rendszereket készít, melyek minden igényt kielégítően felelnek meg a legmagasabb műszaki követelményeknek is.

Vízelvezetési megoldások széles skáláját kínáljuk, így rendszereinket az adott helyszínen használt padló típusához és anyagához, a karbantartási igényekhez, valamint a rendelkezésre álló költségkerethez igazíthatjuk.

3. Szakértelem és vevőszolgálat

Nem biztos abban, hogy melyik zsírleválasztót válassza konyhájába, vagy hogy kompatibilisek-e egymással a vízelvezető folyókák, padlóösszefolyók és csővezetékek? Hol kell elhelyezni a vízelvezető és tisztító rendszereket? Ha szeretné higiénikusabbá tenni nagykonyháját, keresse az ACO-t. Szakértői csapatunk első lépésben elemzi és kiértékeli nagykonyhája szennyvízkezelési rendszerét, állapotát és annak a konyhára gyakorolt ​​hatását. Ezek után javaslatot készítünk az optimalizálás lehetséges területeiről. Ezen felül elvégezzük a zsírleválasztó berendezés karbantartását, tisztítását, így Ön a vállalkozása irányítására összpontosíthat.

Ha szeretne többet megtudni a tisztíthatóságról és annak szerepéről a higiénikus és egészséges nagykonyha kialakításában, kérjük, vegye fel a kapcsolatot műszaki tervező csapatunkkal.


Tudjon meg többet a higiénikus és egészséges konyha összetevőiről!