Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO Modular 125 folyókák a József Nádor téri mélygarázsban

Már több száz évvel ezelőtt is fontos pontja volt Budapestnek a József Nádor tér.

A járműállomány növekedésével a tér felújítása során kardinális kérdésként szerepelt egy mélygarázs kialakítása. Aki járt már mélygarázsban, az pontosan tudja, hogy nagyobb esők, illetve a havazás hatására milyen tócsák alakulhatnak ki. Az autók behozzák magukkal a csapadékot, ami lecsöpög és tócsák kialakulását idézi elő. A nem megfelelően megépített ki- és behajtórámpa szintén a benti tócsák táplálója lehet. Egy belvárosi, turisták által sokat látogatott területen nem megengedhetők az ilyen jellegű problémák.

A mélygarázs építtetője és egyúttal üzemeltetője is azzal kereste meg az ACO-t, hogy olyan hosszú élettartamú, megbízható és jó minőségű folyókát keres, amellyel hosszú évtizedekig nem lesz probléma, azaz üzembiztosan vezesse el a csapadékvizet, ne törjön össze és ne rozsdásodjon. Az ACO, a kéréseket és a helyszín adottságait figyelembe véve, a Modular 125 rozsdamentes acélból készült rácsos folyókát javasolta. A beépített fenékeséssel ellátott folyókákat egyedileg, a parkoló számára gyártotta le a cég. A folyókákra szintén rozsdamentes acélból készült létrarács került, amely a mélygarázs járműforgalmának megfelelő terhelhetőséget biztosítja. A folyóka garantáltam víztömör megoldást biztosít.

Képgaléria