Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Rozsdamentes acél ACO folyókák a Duna Arénában

2017-ben adták át a frissen épült Duna Arénát, amely ugyanabban az évben a FINA Világbajnokság fő helyszíneként üzemelt. A helyszín két olimpiai méretű medencével rendelkezik és 5300 néző befogadására képes. A fémborítású épület a Dunapart egyik meghatározó látványeleme lett.

A belső részben minden a vízi sportokról és az azokat kiszolgáló helyiségekről szól. Azaz elmondható, hogy itt a sportolók mellett a víz van a középpontban. És ahol megjelenik a víz, ott fokozottan figyelni kell az esetlegesen felgyülemlő tócsák miatti baleset- és csúszásveszélyre. Éppen ezért a medence körüli tér megtervezésénél az egyik leglényegesebb szempont a medencéből kijövő sportolók testéről lecsurgó víz elvezetésének megoldása. Erre a feladatra az ACO Modular 8 résfolyókáját választották ki, amelyet beépített fenékeséssel láttak el. A rozsdamentes acélból készült folyóka megnevezésében szereplő szám a résfolyóka rés szélességét jelzi. A 8 mm szélességű nyílás elegendő ahhoz, hogy az összegyűjtött vizet elvezesse, ugyanakkor elég keskeny ahhoz, hogy a sportolók lábujja ne szorulhasson bele. Az egységes látványkép elérése érdekében a folyóka tisztítónyílásait burkolható fedlappal látták el.

Az öltözőkbe is került ACO termék. A zuhanyzókba egyedileg legyártott, rozsdamentes acélból készült zuhanyfolyókákat építettek be.

Képgaléria