Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO WOTAN faveremrácsok a Pesti rakparton

2022 folyamán megújult a Pesti rakpart Parlement és Margit-híd közötti szakasza is. A városkép szempontjából fontos volt, hogy a burkolt felületbe fák is beültetésre kerüljenek, és ezeknek hosszú élettartamot tudjunk biztosítani. A hosszú élettartam alapvető feltétele, hogy a gyökérzónát megfelelő mennyiségű vízzel lehessen ellátni, valamint megakadályozzuk, hogy a föld a terhelés hatására nagyon összetömörödjön. Erre nyújt ideális megoldást az ACO WOTAN faveremrács moduláris rendszere. A moduláris rendszernek köszönhetően óriási variációs lehetőséget biztosítunk a megfelelő kül-és belméret kialakítására.

A rendszer alkalmas arra, hogy különböző formájú faverem rácsokat alakíthassunk ki. Az elemek variálásával kialakítható négyzet, téglalap, kör, boltíves kialakítás is különböző méretekben.

Az ACO Wotan faverem rács alépítmény nélkül beépíthető és megfelelő keret alapozás mellett személygépkocsi terhelést is bír 50 kN-ig.

Az elemekből álló, lopásbiztos billenőzár rögzítésével biztonságosan egymáshoz kapcsolódó Wotan moduláris rendszert kínál, amely lehetővé teszi a különböző alak- és méretvariációkat. Az önhordó felépítésnek köszönhetően a rendszerek a jövőbeni fa növekedéséhez igazíthatók.

Az ACO Wotan faverem rácsok résszélessége 18 mm. A 6 cm magas rácselemek gömbgrafitos öntöttvasból készülnek, mely a legideálisabb fizikai tulajdonságokkal rendelkezik, mint például a nagy szakítószilárdság.


A gömbgrafitos öntöttvas (GGG 40) korrózióálló és egyáltalán nem igényel karbantartást.
Az alacsony építési magasság többek között megkönnyíti. meglévő gyökérterületek (fák) áthidalása is.