Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Bükfürdő: a termálvizek otthona

Az ország nyugati részében elhelyezkedő Bükfürdő lakosainak jelentős része a szolgáltatásokból él. Ami nem is meglepő, figyelembe véve a második világháború után feltárt termálvizet és az arra ráépülő fürdőturizmust. Az idegenforgalom dacára a településnek máig megmaradt jellegzetes hangulata. Ugyanakkor az infrastruktúra, utak fejlesztése elkerülhetetlenné vált, amely során a vízelvezetés megoldása kiemelt kérdéskörnek bizonyult.

A város részéről több igény is megfogalmazódott a kiépítendő vízelvezetési rendszerrel kapcsolatban. Olyan hatékony és tartós rendszert kerestek, amelyet biztonságosan használhatnak gyalogosok és kerékpárosok is. Mindemellett terhelési szempontból komolyabb járművekkel is megbirkózzon. Szintén fontos szempont volt, hogy a szűk utcák vízelvezetését is meg lehessen oldani vele. Végül, de nem utolsó sorban az esztétika kérdése is előkerült, azaz a rendszer látható elemei álljanak összhangban a környezettel.

A település vezetése a probléma megoldására felkért egy tervezőirodát. A tervezőiroda a korábbi tapasztalataira alapozva egyből az ACO munkatársait kereste fel. A tervezőirodával közösen dolgoztuk ki a vízelvezetés megvalósítását és a javaslatot szintén közösen nyújtottuk be a település vezetőinek. A tervekben a Monoblock rendszer szerepelt, amely egyből elnyerte a megbízók tetszését, hiszen minden kívánalomnak megfelelt. A vízelvezető rendszert a kerékpárút mellé építették be. Mivel a folyókatest és a rács egybeöntve készül, így vandálbiztos, ugyanakkor a mind a kerékpárosok, mind a gyalogosok biztonságosan használhatják. A rendelkezésre álló színek közül végük az antracit színű folyókát választották, amelynek látható része megegyezik a környezet, azaz a járda színvilágával, ezáltal harmonikus képet festenek együtt. Bizonyos helyeken járműforgalom is keresztezi a folyókát. Erre a terhelésre tökéletes a Monoblock PD verziója, amely D400-as terhelési osztálynak felel meg.

Mi sem bizonyítja jobban a megbízók elégedettségét, mint hogy az infrastruktúra további fejlesztése, felújítása során is az ACO termékeit rendelték meg.

Termékek:

Képgaléria