ACO Magyarország

A zsírleválasztó berendezések tervezésével, gyártásával és beépítésével kapcsolatos elveket az MSZ EN 1825 harmonizált szabvány határozza meg. Bármilyen állati vagy növényi eredetű (szerves) olajjal vagy zsírral szennyezett vizet zsírleválasztó előkezelő berendezésen kell keresztül vezetni. A leválasztás a fizikai fajsúly különbség alkalmazásával történik. A vízben található víznél nehezebb fajsúlyú összetevők a tartály ülepítő részében lemerülnek, míg a könnyebb fajsúlyú főleg ásványi eredetű összetevők felúsznak. A tisztított víz a tartály közepéről kerül kivezetésre.
A leválasztás folyamán szerves anyagok kerülnek leválasztásra, melyek a nedves, meleg környezetben gyorsan bomlásnak indulnak. A leválasztó berendezés tisztítása/karbantartása folyamán nagyon intenzív szaghatás terheli meg a környezetet, illetve fokozott fertőzés veszélynek vannak kitéve a tisztítás/karbantartásban résztvevő személyek. Ezek elkerülése végett - különös tekintettel az épületen belül telepített szabadon álló berendezések esetében - feltétlenül ajánlott a magasabb felszereltséggel rendelkező leválasztó berendezések alkalmazása. A legmagasabb felszereltségű műtárgy esetén a teljes üzemeltetés, tisztítás, karbantartás szagmentesen és a fertőzés veszély teljes kizárásával, zárt rendszerben történik.
A berendezésekhez minden esetben javasoljuk a szintérzékelők alkalmazását, hogy elkerülhető legyen a berendezés túl töltődése, és ezáltal a kellemetlenség mentes üzem biztosítható legyen.


Az ACO szabadon-álló zsír leválasztó berendezés elérhető teljes vagy részleges ürítéses változatban is. Emellett van mobil berendezés is amit főleg büfékhez ajánlunk. Az ACO zsírleválasztók minden építési helyzethez idomulnak legyen az akár kerek, ovális vagy osztott. A különböző kiegészítő elemek és alkatrészeknek lehetőséget adnak a fejlesztésre, bővítésre vagy akár az automatizálásra is. Az ACO zsírleválasztók elérhetőek polietilénből vagy rozsdamentes acélból is.

Bővebben>>

TOP