A vendéglátókonyhák tisztíthatósága
Könnyen tisztítható a zsírkezelő és a vízelvezető rendszere? A tisztíthatóság döntő hatással van minden kereskedelmi konyha egészségére és higiéniájára. Itt magyarázzuk meg, miért.

A szennyvízkezelés jelentős mértékben befolyásolja minden vendéglátó-ipari létesítmény higiéniai tulajdonságait, és kialakítása döntően befolyásolja a tisztaságot. Az ACO-n ezt „tisztíthatóságnak” nevezzük. Ennek ellenére az egészséges és hatékony vendéglátó-ipari vállalkozásokra gyakorolt ​​messzemenő hatásokat gyakran súlyosan alábecsülik. Akkor miért olyan fontos a tisztíthatóság?
1. Idő és pénz
A tisztíthatóság fontosságát az vendéglátóipar egészségének és munkahelyi biztonságának szempontjából a nemzetközileg elismert Fraunhofer IVV Drezda kutatóintézet által végzett jelenlegi tanulmány bizonyította. Az ACO megbízásából készült tanulmány célja a higiéniai tervezés fontosságának felmérése a vízelvezető teljesítmény szempontjából. Szeretnénk tudni, hogy a higiénikus terv megvalósítása hogyan befolyásolja a vízelvezető csatornák tisztítási képességét, és ezután befolyásolja a higiéniai és tisztítási költségeket.

A tanulmány összehasonlította az ACO által tervezett rozsdamentes acél vízelvezető csatorna higiéniai szempontból történő tisztításához szükséges erőfeszítéseket a tipikusan használt csatornákkal.

Az eredmény azt mutatta, hogy a higiéniai kritériumok szerint megtervezett vízelvezető csatornák hatékonyan és higiéniai szempontból kevesebb, mint 10 perc alatt tisztíthatók, míg a hagyományos csatorna két óránál hosszabb tisztítási idő után továbbra is fennmaradó szennyeződéssel rendelkezik. A tisztíthatóság nyilvánvalóan óriási hatással van arra az időre és költségekre, amelyet vendéglátóipari vállalkozásainak költeni kell a tisztításra és a tisztítószerekre.

Ebben a videóban többet megtudhat >> Higiéniai vízelvezetés

2. Az alkalmazottak
Még ha kifinomult tisztítási koncepcióval is rendelkezik, még a leginkább motivált alkalmazottak is veszélyeztetnek kompromisszumokat a tisztítás során, ha ez unalmasnak és időigényesnek bizonyul. A higiéniai tervezési jellemzők, például a legalább 3 mm-es sugarakkal ellátott sarkok, biztosítják, hogy a vízelvezető tárgyakat az ACO könnyen és teljes mértékben tisztítsa. Az olyan funkciók, mint például a zsírkezelő rendszerek automata tisztítási funkciói, gyors és egyszerű tisztítást tesznek lehetővé, amely segíti a konyhát egészségesebbé válni az Ön, ügyfelei és alkalmazottai számára.
3. A környezet
Sok időt, vizet és tisztítószereket kell használnia a padlócsatorna és a tálca tisztításához?

A higiéniai kritériumok szerint kialakított vízelvezető rendszer minimálisra csökkenti a szükséges vízmennyiséget és tisztítószereket, csökkenti az üzemeltetési költségeket, és gyorsabb, hatékonyabb és környezetbarátabbá teszi a tisztítást.

Ha többet szeretne megtudni a tisztíthatóságról és annak szerepéről az egészséges kereskedelmi konyha létrehozásában, akkor gyorsan és egyszerűen vegye fel velünk a kapcsolatot a askACO visszahívási szolgáltatással vagy a kapcsolatfelvételi űrlapon.

TOP