Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Tisztíthatóság szerepe a nagykonyhákban

Mennyire tisztítható könnyen és egyszerűen az Ön vízelvezető rendszere? Első hallásra talán meglepő lehet, de a tisztíthatóság jelentős hatással bír az éttermi és ipari konyhák higiéniájára, így az egészségre és a működési költségekre is.

A szennyvízkezelés jelentős hatással van bármely élelmiszer-szolgáltató létesítmény teljesítményére, kialakítása pedig jelentős hatással bír a tisztaságra. Mit ezt az ACO-nál „tisztíthatóságnak” nevezünk. Tapasztalatunk szerint azonban tervezés során sokszor átsiklanak ennek jelentősége felett. Míg a látható dolgok, azaz az eszközök, berendezések kiválasztására nagy hangsúlyt fektetnek, a padló alatti dolgok kevesebb figyelmet kapnak. Miért is olyan fontos a tisztíthatóság?

1. Idő és pénz

Ahhoz, hogy konyhája a lehető leghatékonyabban működjön, és a költségeket a lehető legalacsonyabb szinten tartsa, fontos egy olyan hatékony vízelvezető és zsírleválasztó rendszer kialakítása, amely összhangban van a konyha eredeti funkciójával. A rendszert úgy kell megtervezni, hogy minimális karbantartási igénnyel működjön, illetve gyorsan és egyszerűen tisztítható legyen.

Az ACO a gyakori tisztítási igényű és magas hőmérsékleten dolgozó alkalmazásokhoz olyan, rozsdamentes acélból készült megoldásokat kínál, amelyek könnyen eltávolítható bűzzárral rendelkeznek. Ugyanakkor a termékpalettában léteznek megoldások ritkább tisztítás és kevesebb szennyvíz kezelésére is.

2. Alkalmazottak

Függetlenül attól, hogy mennyire szigorú a takarítási szabályzata és mennyire elkötelezettek az alkalmazottai, a nehéz és időigényes takarítási folyamat könnyen kedvüket szegheti. Az ACO termékeket ennek tudatában terveztük. Például a rozsdamentes acélból készült bűzzár könnyen eltávolítható és tisztítható, zsírleválasztó rendszereink automatizált tisztító funkciói pedig gyors és egyszerű folyamatot biztosítanak.

3. A környezet

Túl sok vizet és mosószert használ? Kénytelen elektromos mosást alkalmazni, hogy megtisztítsa a vízelvezető folyóka sarkait a szennyeződésektől vagy a padló és a falak 90 fokos csatlakozását? A higiénikusan kialakított vízelvezető rendszer és a higiénikusan kialakított szegélyek alkalmazása minimálisra csökkenti a tisztítási folyamat során felhasznált víz és mosószer mennyiségét, ezáltal csökkenti az üzemeltetési költségeket, valamint gyorsabbá, hatékonyabbá és környezetbarátabbá teszi a tisztítást. Sőt, az ACO DSA szolgáltatása során elemezi és értékeli a konyhai szennyvízkezelés állapotát, beleértve a vízelvezetési és zsírleválasztási megoldásokat is.

Ha szeretne többet megtudni a tisztíthatóságról és annak szerepéről a higiénikus és egészséges nagykonyha kialakításában, kérjük, vegye fel a kapcsolatot műszaki tervező csapatunkkal.


Tudjon meg többet a higiénikus és egészséges konyha összetevőiről!

TOP