Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Szennyvízkezelés – négy alapvető indok

A vízelvezető és zsírkezelő rendszerek nélkülözhetetlen alkotóelemei a higiénikus, egészséges és hatékony konyhai környezet megteremtésének. Jelen cikkünkben elmagyarázzuk, miért olyan fontos a hatékony szennyvízkezelés.

A zsírok és olajok mind a konyhákban, mind az előkészítő területeken fő problémát jelentenek, mivel közvetlenül érintik a konyha belső és külső lefolyórendszerét. A zsírok és olajok származhatnak élelmiszer-maradványokból, vagy a főzéshez-sütéshez használt zsiradékból, illetve keletkezhetnek az élelmiszer-feldolgozó gépek, konyhai eszközök és evőeszközök tisztítása során is. Általános igazság, hogy minden konyhában létrejön zsírokat, olajokat, valamint élelmiszer-maradványokat tartalmazó szennyvíz. Miért olyan fontos a nagykonyhákban ezeket a zsírokat, olajokat és a szennyvizet kezelni?

1. Kerülje el a büntetéseket

Ismeri a szennyvíz pontos zsírtartalmát? A nagykonyhák, éttermek által a szennyvízcsatornába engedhető zsírok és olajok mennyisége szigorúan szabályozott és ellenőrzött. Amennyiben túllépi ezt az értéket, az súlyos bírság kiszabását eredményezheti. Mi, az ACO-nál örömmel segítünk Önnek a megfelelő zsírfogó kiválasztásában, telepítésében és karbantartásában.

2. Az alkalmazottak biztonsága

A nem megfelelően kialakított vízelvezető rendszer könnyen eldugulhat, aminek következtében már a padlóról sem képes elvezetni a vizet. A nedves és zsíros padló fokozott csúszás- és balesetveszélyt jelent az alkalmazottak számára. Egy olyan összehangolt vízelvezető rendszerrel, amely már magában foglalja a zsírleválasztót és a szennyvízátemelő-rendszert is, megelőzhetők az ilyen típusú balesetek. Az ACO-nál biztonságos, könnyen kezelhető és tisztítható rendszereket biztosítunk, így konyhája biztonságos munkahellyé válik alkalmazottai számára.

3. Kellemetlen szagok

A hatékony zsírkezelő és vízelvezető rendszer megakadályozza a zsírok és olajok felhalmozódását a csővezeték-rendszerben. Ez ugyanis kellemetlen szagokat okozhat, amelyek zavarhatják mind a vendégeket, mind az alkalmazottakat.

4. Takarítás és kapcsolódó költségek

Úgy érzi, hogy túl sok időt vesz el a konyha és berendezései takarítása? A működési költségek minimalizálása érdekében az ACO zsírkezelő rendszereit úgy terveztük, hogy azok a lehető legkisebb karbantartási és tisztítási költséggel üzemeljenek. Vízelvezető rendszereink könnyen és hatékonyan tisztíthatók, ami idő- és költségmegtakarítást eredményez.

Mit tehet Ön a zsírkezelés javítása érdekében a nagykonyhában?
Jó hírünk van: Számos zsírkezelési megoldást kínálunk, amelyeket könnyen az Ön igényeire szabhatunk, függetlenül attól, hogy nagykonyhát, vagy egy kis reggelizőt üzemeltet.

Az ACO piacvezető zsírkezelő rendszereket kínál, amelyek az MSZ EN1825 szerint tanúsítottak és teljes mértékben kompatibilisek az ACO padlóösszefolyókkal, folyókákkal és az ACO Pipe csőrendszerrel.

Ha szeretne többet megtudni az ACO által ajánlott szennyvízkezelési megoldásokról, kérjük, vegye fel a kapcsolatot műszaki tervező csapatunkkal.


Tudjon meg többet a higiénikus és egészséges konyha összetevőiről!

TOP